Патологът Александър Едигер разказа по какви външни признаци може да

...
Патологът Александър Едигер разказа по какви външни признаци може да
Коментари Харесай

Специалист посочи външните признаци за заразяване с коронавирус

Патологът Александър Едигер описа по какви външни признаци може да се дефинира, че човек е се е заразил с новия коронавиус.
Според него пациентите с ковид от време на време имат по този начин наречената „ кожна маска “ - побеляване на кожата към устата и носа, цитира думите му съветският вестник “Московский Комсомолец ”.
Едигер изясни в изявление за телевизионния канал „ “Звезда “, че външните признаци на ковид от време на време се показват в точковидни кръвоизливи, само че най-често се демонстрират като зачервяване на кожата на ръцете или подбедрицата, съобщи организация Фокус.
Според специалиста в някои случаи стъпалата могат да придобият синкаво-лилав нюанс. Има и обрив от розово-червеникави петна, означи патологът.
Едигер обаче посочи, че сходни външни прояви са присъщи освен за COVID-19, само че те са много постоянно срещани при инфектираните с различен ковид - от 5 до 15 % от пациентите ги имат.
Лекарят акцентира, че точна диагноза може да се сложи единствено със сериозен обзор, преди всичко - компютърна томография на белите дробове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР