Пътниците в метрото са намалели 5 пъти с въвеждането на

...
Пътниците в метрото са намалели 5 пъти с въвеждането на
Коментари Харесай

Короновирусът спря и новата линия на метрото

Пътниците в метрото са намалели 5 пъти с въвеждането на изключителното състояние. Препоръчително е да се пътува с маска.

© Надежда Чипева Вместо този месец новите осем станции от третия метродиаметър от " Красно село " до " Хаджи Димитър " най-вероятно ще бъдат отворени през юли или август. Причината за това е, че тестванията на влаковете, които се правят от Siemens, са отсрочени поради изключителната обстановка. Част от специалистите в екипа са чужденци и са били изтеглени отвън страната. Това разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред публицисти през вчерашния ден, до момента в който ревизираше положението на новата метростанция " Хаджи Димитър ".

От Siemens " оферират вместо да се пуснат в този момент първите 5 км и след това останалите 3 км, както беше по проект, да се приключат тестванията и да се пусне целият сектор през юли или август ". В този сектор от третия метродиаметър има осем станции - " Красно село ", " България ", " Военномедицинска академия ", " Св. Патриарх Евтимий ", НДК, " Орлов мост ", " Театър " Зад канала " и " Хаджи Димитър ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Самият контракт на " Метрополитен " със Siemens в действителност е отворен и периодите текат от датата на обезпечаване на влаковете и стартирането на обектите. По строителството на някои от тях обаче има дребни забележки, разяснява в средата на април изпълнителният шеф на " Метрополитен " инж. Стоян Братоев пред " Капитал ", като посочи, че поради това строителите се държат към момента на място.

Поредно закъснение

Братоев съобщи още, че тестванията са в период, само че не е несъмнено по кое време ще се пусне новата линия поради фрапантния спад на пасажерите в метрото. Аргументът, че пасажерите са в пъти по-малко отпреди поради ковид, беше припомнен и в този момент от кмета. По думите ѝ, до момента в който преди с метрото са пътували по 300-350 хиляди пасажери дневно, в този момент те са към 70 хиляди

Това не е първата смяна в периодите за стартирането на третата линия. Въпреки че съгласно Фандъкова " строителството е приключило в период ", тестванията на влаковете в действителност почнаха с няколко месеца забавяне точно поради промени в графика на строителните действия, които приключиха чак през декември, или два месеца по-късно от плануваното. Причината за това се оказа забавянето на тунелопробивната машина поради насилствени прекъсвания и укрепване на почвите, както и многото вода, идваща от Перловската река и пречеща на работата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР