Пътниците в автобусите, метрото и влаковете в Англия ще трябва

...
Пътниците в автобусите, метрото и влаковете в Англия ще трябва
Коментари Харесай

Задължителни маски за лице в транспорта налага британското правителство

Пътниците в рейсовете, метрото и влаковете в Англия ще би трябвало да носят маски на лицето от 15 юни, когато множеството магазини ще отворят още веднъж, заяви английското държавно управление в четвъртък, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Новата заповед към този момент се отнася единствено до Англия, само че министърът на превоза Грант Шапс сподели, че е допустимо скоро и останалите съставни елементи на Обединеното кралство - Шотландия, Уелс и Северна Ирландия - да подхващат същата стъпка. Шотландският министър председател Никола Стърджън съобщи, че държавното управление й също обмисля да направи маските в превоза наложителни.

Това е вторият път през последните дни, в който английското държавно управление подхваща мярка, която не смяташе за наложителна, когато пандемията от ковид се разгаряше във Англия през март преди налагането на рестриктивните мерки за напредването на жителите. В сряда държавното управление разгласи 14-дневна карантина за всички идващи в Обединеното кралство от чужбина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР