Пътниците, пристигащи на летището в Брюксел, ще имат възможност да

...
Пътниците, пристигащи на летището в Брюксел, ще имат възможност да
Коментари Харесай

Важна новина за всички българи, които ще пътуват за Брюксел

Пътниците, идващи на летището в Брюксел, ще имат опция да се изследват на място за COVID-19. Това оповестиха представители на аерогарата, представени в локални медии.

Посочва се, че данните от проучванията ще бъдат подготвени за три часа. Онези, които идват от "червени " зони и са задължени да се подложат на проучване, ще заплащат за теста по 46,81 евро. За останалите цената ще бъде 135 евро - двойно повече, в сравнение с за проучване на полимеразна верижна реакция (PCR).

Според последните решения на белгийското външно министерство, идващите от два района в България - Североизточен (областите Варна, Добрич, Силистра и Шумен) и Югозападен (областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София), подлежат на наложително проучване и на карантина по преценка на съответната община.

Препоръчва се проучване и карантина за идващите от регионите Северен централен (областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Търговище), Югоизточен (областите Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора) и Южен централен (областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково).

Преди идването си в Белгия пасажерите са длъжни да попълнят формуляр, в който да посочат тъкмо къде са били в последните две седмици.

Белгийските здравни управляващи оповестиха, че по последни данни дневно приблизително от новото заболяване издъхват по четирима души и общият брой на жертвите в страната доближава 9900 от началото на епидемията.

От март до момента са били открити 75 647 болни, а предходната седмица са били правени по към 20 хиляди проучвания на ден
.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР