Пътниците, които се возят гратис в градския транспорт на София,

...
Пътниците, които се возят гратис в градския транспорт на София,
Коментари Харесай

7% от пътниците в градския транспорт в София са гратисчии

Пътниците, които се возят даром в градския превоз на София, са „ не повече от 7 на сто”, съгласно разбор на Центъра за градска подвижност, представен от БГНЕС.
Автоматите за билети в градския превоз " икономисали " 70 000 лв. от ресто Системата за таксуване е въведена през 2008 година, когато цената на билета е 1 лева
Проучването е направено след повишението на цената на билета от 1 лев на 1,60 през 2016 година и съгласно него ценовата смяна не е довела до увеличение на гратисчиите, показват от ЦГМ.

Все повече пасажери си купуват годишни персонализирани карти, означават от ЦГМ. „ През 2015 година броят на продадените карти е 225, а сега те са 30 000 “, показват от там.

Това е довело до увеличението приходите на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) от продажба на транспортни документи от 107 957 000 лв. през 2016 година до 120 820 000 през 2018 година

Повишаването на цената на билета за еднократно пътешестване не е покачило гратиса, а е предизвикало пътуващите да го заменят с абонаментни карти. Според ЦГМ с тях цената на едно пътешестване може да падне до 50 ст.
„ Зелените билети ” свършиха преди всички столичани да се възползват от тях (ОБЗОР) И през днешния ден в столицата бяха регистрирани високи равнища на фини прахови частици
Средствата от нарасналите доходи се употребяват „ за разплащане на транспортната задача за съответната година”, оповестяват от ЦГМ и прибавят, че през 2015 година пробегът на градския превоз е бил 58 485 хиляди км, а през 2018 г - 60 557 хиляди км.

Снимка: БГНЕС

Близо 240 контрольори наблюдават за редовността на пасажерите в градския превоз. Част от тях работят и като кондуктори в нощния превоз. Независимо от по-солената цена на билета и санкциите не се следи растеж в приходите от наказания.
Новите цени сринаха продажбите на билети и талони в София Картите за пътешестване бележат сензитивен растеж
От ЦМГ разясняват и казуса с автоматите за билети в транспортните средства, които не връща ресто. Според Центъра казусът ще се реши с въвеждането на новата билет система до края на 2020 година, а автоматите сега няма по какъв начин да „ стартират да връщат ресто” и това е маркирано на надписи върху тях.

Що се отнася до рецензиите за неналичието на задоволително места за продажба на билети в столицата, от ЦМГ означават, че сега има общо 63 пункта, от които могат да се закупят транспортни документи.

Ще се резервира и съществуващата в този момент опция да си купим билет от лидера на транспортното средство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР