Пътниците и персоналът на международното летище в Кишинев бяха евакуирани,

Пътниците и персоналът на международното летище в Кишинев бяха евакуирани, ...

Заплаха за бомба блокира летището в Кишинев, самолет кацна аварийно в Москва.

Пътниците и персоналът на международното летище в Кишинев бяха евакуирани, след като неизвестен обяви, че носи бомба, заяви говорителката на молдовската гранична полиция Раиса Новицки, цитирана от БГНЕС.
"Анонимно лице ни информира, че в сградата на летището е било поставено взривно устройство около 20:00 часа местно време. Специални агенти са изпратени на мястото. Пътниците и персоналът на летището са били евакуирани, а сградата е блокирана", каза Новицки.
На летището бяха изпратени полицейски служители, спасители и екип за обезвреждане на бомби. Малко по-късно молдовските власти съобщиха, че взривно устройство не е открито. Работата на аерогарата е възстановена.
Заподозреният го грозят 2400 долара глоба, 2 години затвор и 240 часа общественополезен труд.
Междувременно самолет от Милано извърши аварийно кацане в Москва. Машината се е приземила благополучно и без проблеми на летище "Шереметиево", съобщи РИА Новости. Става въпрос за полет SU2613 от Милано до Москва.
Според някои медийни публикации, причината за аварийното кацане е задействал се датчик за разхерметизиране на самолета и понижаване на налягането на борда. Източник в авиокомпанията съобщи на РИА Новости, че става въпрос за неизправност в климатичната система.

Източник: actualno.com