Пътници от цял автобус, връщащи се от Гърция, са били

...
Пътници от цял автобус, връщащи се от Гърция, са били
Коментари Харесай

Поставиха под карантина цял автобус с българи, прибиращи се от Гърция

Пътници от цялостен рейс, връщащи се от Гърция, са били сложени под карантина, макар показаните негативни проби. Всички в рейса имали тест за COVID- 19, изработен в Гърция 24 часа преди пътуването. Когато стигнали до българската границата обаче, тестванията им не били зачетени, заяви Нова ТВ.

„ От месец компанията транспортьор работи по този метод. Това е първият подобен случай. Имахме негативни проби, които представихме на РЗИ- Благоевград. Жената ни сподели, че този тест е недействителен. Не ни изясни за какво, не искаше и да се легитимира. Усложни ни това, че през вчерашния ден беше почивен ден и не всички лаборатории работят”, описа Йорданка Налбантова, която е измежду пасажерите в рейса. Жената е стигнала до Стара Загора, където живее.

Пътниците от рейса вършат опит да се свържат с РЗИ – Благоевград два пъти – един път в 4 часа сутринта и по-късно следобяд. Телефоните на Здравната работа били изключени. В рейса имало двама пасажера, които са си създали тест в друга лаборатория. Техните резултати са приети и те не са карантинирани.

„ Мотивът на РЗИ- Благоевград е, че пробата не попадал в листата. Държанието им беше нечовешко. Наложи се да си направя още един тест, който още веднъж е негативен. Изпратили сме мейли до РЗИ – Благоевград, с цел да отпадне карантината. Нямаме отговори към този момент. Звъняхме в РЗИ- Русе, РЗИ – София и РЗИ – Благоевград. Нямаме отговор от никого, държат ни в неведение”, показа Нели Богданова – друга пътничка в рейса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР