Пътните знаци, които ограничават скоростта на автомобилите до 30 км/ч

...
Пътните знаци, които ограничават скоростта на автомобилите до 30 км/ч
Коментари Харесай

Махат знаците с ограничение 30 км/ч на пътя Смолян -...

Пътните знаци, които лимитират скоростта на колите до 30 км/ч по пътя Смолян-Пампорово, се чака да бъдат отстранени, като ще бъдат непокътнати единствено на обособени места. Това дадоха отговор от Агенция " Пътна инфраструктура " на въпросите, заложени от " Марица ".

Все още не е ясно дали тази зима в Южна България ще има нови контракти за зимно поддържане. " В момента се организират публичните поръчки за установяване на реализатори за осъществяване на поддържане (превантивно, настоящо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при спешни ситуации) на републиканските пътища в областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково за идващите 5 години.

Работата на тръжната комисия за избор на реализатори не е завършила. До сключването на новите контракти поддържането на републиканските пътища ще продължи да се извършва от сдруженията, които и до момента са отговаряли за републиканската инфраструктура. Договорите с тях ще бъдат удължени до избора на нови реализатори, каквито са наредбите на нормативната уредба ", оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) в отговор на въпроси, заложени от " Марица ".

От АПИ поискахме и информация по кое време ще бъдат отстранени десетките знаци за ограничаване на скоростта на 30 км/ч по пътя Смолян - Пампорово, за което недоволстват стотици водачи, защото това е причина за несъответстващи санкции и ПТП-та.

" Предстои замяна на пътните знаци на пътя Смолян - Пампорово с нови, които ще указват скоростта на придвижване в съответния сектор. На някои места тя ще бъде по-висока от 30 км/ч, а на други ще се резервира, с цел да се обезпечи безвредното прекосяване на водачите. Обществената поръчка за доставката и монтирането на пътни знаци на територията на област Смолян е в финален стадий и незабавно след подписването на контракта ще бъде предоставено изработването и монтирането на новите знаци ", настояват от АПИ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР