Пътните полицаи вече започнаха своите срещи с ръководители на детски

...
Пътните полицаи вече започнаха своите срещи с ръководители на детски
Коментари Харесай

Във Варна тече проверка на пътната маркировка, сигнализацията и осветлението


Пътните служители на реда към този момент започнаха своите срещи с ръководители на детски градини и учебни заведения. Съвместно с представители на общините в област Варна тече инспекция на пътната маркировка и сигнализация, осветлението, сигурността на входовете и защитните огради в регионите на образователните заведения в региона.

Със старта на новата образователна година (2018 – 2019) стартира и програмата за осъществяване на беседи с учениците - от най дребните до най-големите. Полицейските чиновници ще влизат в час с цел да припомнят на учениците главните правила за сигурност, да извърнат внимание на главните опасности по време на придвижването ни на пътя и да дадат потребни препоръки на децата.

Успоредно с това не стопират полицейските интервенции за надзор на скоростта и други нарушавания на пътя, ориентирани към обезпечаване сигурността освен на децата на пътя, а и на всички участници в придвижването.

Седмицата от 24 до 30 септември е оповестена за " Седмица на предварителна защита на детската пътна сигурност ", а 29 септември е Ден на предварителната защита. Тази година ще бъде особено маркиран в гр. Габрово, хазаин на Националния конкурс " Пътен служител на реда на годината - 2018 ".

За поредна година при започване на новата образователна година обръщаме особено внимание на децата, които са деен участник в придвижването по пътищата. Напомняме, че да запазим живота им е не просто цел, а идея! Успехът на тази идея е повече от наложителен и всички ние сме подготвени да го реализираме.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР