Пътните експерти Иван Стателов и инж. Владимир Жеянски разкриха в

...
Пътните експерти Иван Стателов и инж. Владимир Жеянски разкриха в
Коментари Харесай

Експерт разкри петте причини за жестоката катастрофа край Своге

Пътните специалисти Иван Стателов и инж. Владимир Жеянски разкриха в утринния блок на Нова телевизия кои са аргументите за жестоката злополука с рейс край Своге, при която починаха 27 души, а други 21 бяха ранени.

Пътният специалист Иван Стателов, който от години се занимава с ремонт на пътища разяснява от мястото на тежкия пътен случай, че асфалтът е извънредно гладък. „ Това не е естествено за нашите условия, за тази натовареност по пътищата в България “, сподели той.

„ Пътищата в България са задоволително натоварени към този момент и би трябвало да се съобразяваме с това “, съобщи той и изясни, че по тази причина се употребяват полимери в асфалта, които покачват качеството му.

Инж. Владимир Жеянски пък разкри петте аргументи за жестоката злополука и изрично съобщи, че изискванията за пътна сигурност във въпросния сектор не са спазени.

" Бетонното оборудване на пътя е изяло огромна част от платното. Това нещо би могло да се реши с две стоманобетонови греди. Това е и една от главните аргументи за злополуката ", съобщи инж. Жеянски. Втората причина, изясни той, е неналичието на отводнителни уреди, третата причина - неналичието на набита секта, която би трябвало да съществува поради хоризонтална, отвесна крива и наклоните. " Набитата секта обезпечава сцепление при всевъзможни климатични условия ", сподели Жеянски. Четвъртата причина, съгласно него, е неналичието и на стоманобетони блокове, които се назовават нюджърси.

Петата причина, сподели специалистът, е неналичието на надзор на уменията на водачите. „ Не е обикновено на 6 месеца да се ревизира техническото положение на рейса, а да не се организират курсове за водачи на рейс. В дадения случай водачът е попаднал в по-особена обстановка и той не е съумял да се оправи. Не може водач на рейс да не знае по какъв начин да се оправи с лед или с дъжд на пътя “, сподели още. инж. Жеянски. /novini.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР