Пътническият влак София -Горна Оряховица се е запалил край гара

...
Пътническият влак София -Горна Оряховица се е запалил край гара
Коментари Харесай

Запали се локомотивът на влака от София за Горна Оряховица

Пътническият трен София -Горна Оряховица се е запалил край гара Роман. Около 19,50 ч. локомотивната бригада на бърз трен № 2641 от София вижда пушек, излизащ от машинното поделение.


Машинистите навреме са подхванали дейности за прекъсване на влака, като са задействали автоматизираната пожарогасителна система и са употребявали наличните пожарогасителни средства. Подаден е сигнал до Национална работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.

В пътническата комбинация пътуват към 300 пасажера, които са изведени на разстояние от влака със съдействието на транспортния личен състав. От гара Мездра е обезпечен различен локомотив, който да обслужи влака.

Извънредното прекъсване на бързия трен от София за Горна Оряховица в сектора Роман и Кунинo по никакъв метод не е заплашило живота и здравето на пасажерите и транспортния личен състав, твърдят от БДЖ.

Около 22,18 часа влакът е потеглил от гара Роман. От превозвача оповестиха, че за пасажерите е обезпечена вода.

Заради случая интернационалният трен от Русе за София е просрочен с 25 минути, бърз трен от София за Силистра - с 22 минути.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР