Пътническият влак от София за Мездра е бил атакуван с

...
Пътническият влак от София за Мездра е бил атакуван с
Коментари Харесай

Момиче пострада от хвърлен камък по влак

Пътническият трен от София за Мездра е бил нападнат с камъни от незнайни лица около  22:00 ч. на 14 декември в региона на спирка Кумарица, оповестиха от БДЖ. В резултат на вандалската демонстрация леко е потърпевшо младо момиче, което е пътувало във влака.

По първична информация в един от вагоните на композицията е пътувала група футболни почитатели, които са предизвикали обстановката. Вагонът е със счупени едно панорамно стъкло и две стъкла на страничните порти, разясняват от БДЖ.

От началото на 2017 година това е 81-ият случай, при който влакове на „ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД са замеряни с камъни. Тенденцията е извънредно тревожна, тъй като сходните случаи за тази година към този момент са шест повече спрямо 2016 година

Националният железопътен транспортьор осъжда остро сходни хулигански прояви, които с изключение на нанесените материалните вреди, заплашват съществено живота и здравето на клиентите и чиновниците на БДЖ.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последици. При междинна скорост на влака 65 км/ч, даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек, предизвестяват от държавните железници.

Щетите, които националният железопътен транспортьор понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите, обаче, са човешкият живот и здраве, акцентират от БДЖ

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР