Пътническият самолет на Международните авиолинии на Украйна, който в сряда

...
Пътническият самолет на Международните авиолинии на Украйна, който в сряда
Коментари Харесай

Сензационно! Иран призна, че е свалил украинския Боинг

Пътническият аероплан на Международните авиолинии на Украйна, който в сряда се разруши край Техеран, е бил свален по простъпка. Това се показва в заявление на Генералния щаб на Въоръжените сили на Иран, оповестява организация ISNA.

Като причина за злополуката е посочен „ човешки фактор”.

Външният министър на страната Мохамад Джавад Зариф разяснява, че грешката е позволена в спешен интервал поради „ авантюризма” на Съединени американски щати. „ Дълбоко съжаляваме за случилото се. Поднасяме своите извинения и съболезнования на нашия народ и фамилиите на всички жертви на трагедията”, написа министърът в акаунта си в Туитър.

В заявката се показва още, че „ няколко часа след ракетните удари (на Въоръжените сили на Иран по военни бази на Съединени американски щати в Ирак) полетите на американските военни самолети са се нараснали доста. „ Това събитие стана причина за нараснала сензитивност измежду звената за противовъздушна защита “, се акцентира в отчета.

Президентът на Иран Хасан Рохани заяви в Туитър, че Иран съжалява надълбоко за позволената пагубна неточност. "Ислямска Република Иран надълбоко съжалява за тази пагубна неточност. Моите мисли и молебствия са със фамилиите на жертвите. Изказвам откровените си съболезнования ", написа той.

Иранският водач също по този начин подреди да се подхващат всички ограничения за компенсиране на случилото се. Той даде обещание да изправи пред съда виновните за грешката.

Освен това Рохани съобщи, че е належащо да се отстранят всички дефекти на иранската система за Противовъздушна отбрана.

В изказване по държавната телевизия иранското министерство на защитата посочи, че самолетът е летял покрай сензитивен боен обект, принадлежащ на Революционните гвардейци.

„ По време на полета самолетът се е оказал в непосредствена непосредственост до един от значимите военни обекти на Корпуса на Стражите на Ислямската гражданска война и по форма и височина на полета наподобявал противников обект”, се показва в заявката.

Също по този начин се отбелязва, че въоръжените сили на страната са били приведени в най-високата бойна подготвеност във връзка със заканите на президент и военното командване на Съединени американски щати да ударят доста цели в Иран.

Виновниците ще бъдат предадени на правосъдния орган на Министерството на защитата и ще им бъде потърсена отговорност.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР