Пътнически влак в Гърция, превозващ стотици хора се сблъска с

...
Пътнически влак в Гърция, превозващ стотици хора се сблъска с
Коментари Харесай

Десетки жертви и ранени при тежка влакова катастрофа в Гърция

Пътнически трен в Гърция, пренасящ стотици хора се сблъска с приближаващ отсреща товарен трен в северната част на страната рано тази заран. До момента се оповестява за 32 жертви и над 80 ранени. Няма информация за потърпевши българи, предава БНР.

Първите два вагона на пътническия трен са изгорели изцяло от конфликта сред двата влака. По показания на пасажерите те са били цялостни с хора. Повечето от тях са били студенти, които са се прибирали в Солун. В положително положение са пасажерите от последните вагони на влака.

В ранните часове тази заран пожарникари избавят хора, затиснати от останките на вагоните.

Ранените са настанени в лечебните заведения от Лариса до Солун.

На мястото на злополуката са  избавителни екипи и лекари. Властите показаха безпокойство, че броят на умрелите ще се усили.

Предполага се, че повода за злополуката е неверна информация на надзор на придвижване от гара Лариса.

Оцелели описват, че няколко пасажери са изхвърчали през прозорците на вагоните в резултат на удара. Други са се борили да се освободят, откакто пътническият трен се е изкривил и се е забил в полето до релсите.

Железопътният оператор Hellenic Train заяви, че в пътническия трен, пътуващ в северна посока от Атина за Солун, втория по величина град в Гърция, е имало към 350 пасажери.





 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР