Пътнически вагон от белгийски влак е бил пребоядисан в памет

...
Пътнически вагон от белгийски влак е бил пребоядисан в памет
Коментари Харесай

В Белгия пребоядисаха цял вагон в памет на Джордж Флойд

Пътнически вагон от белгийски трен е бил пребоядисан в памет на Джордж Флойд, погубен от служители на реда в Минесота (САЩ), оповестиха локални медии, като се позоваха на фотоси в обществените мрежи.

В знак на съпричастност незнайният създател е боядисал вагона в черно, а с бели букви е изписал "Моля ви, не мога да вдишвам ". В Белгия в последните часове са събрани хиляди подписи с гледище графитите да не бъдат премахвани най-малко 100 дни.

Гардиън: Протестите в Съединени американски щати получиха интернационалните измерения

От държавните железници декларират, че схващат мощните усеща, които не признават граници и са станали причина за увреждането на публично имущество. Някои желаят да изразят поддръжката си със мощно обръщение, само че сходна постъпка не е допустима. Това е демонстрация на вандализъм, без значение от посланието или възприятието, които са я провокирали, добавя сдружението.

Граждани упорстват този път железниците да проявят схващане и да не преследват причинителите. Цял свят е покъртен от нещастието на Джордж Флойд и от полицейското принуждение против чернокожите. Институционалният расизъм прояжда нашите общества. Пребоядисването на вагона е израз на кротичък отговор, оневинен и симетричен, прибавят основателите на подписката.

Graffiti art on the side of a train in Belgium reads `Please, I can`t breathe` in memory of George Floyd pic.twitter.com/s9ASQ4hXyL
— NowThis (@nowthisnews) May 29, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР