Пътнически самолет се приземи в тихоокеанска лагуна, след като излезе

...
Пътнически самолет се приземи в тихоокеанска лагуна, след като излезе
Коментари Харесай

Пътнически самолет се приземи в тихоокеанска лагуна

Пътнически аероплан се приземи в тихоокеанска лагуна, откакто излезе от пистата в условия на неприятно време в Микронезия. Оцелели са всички 47 души на борда. Хората били избавени с лодки от локални поданици. Съобщава се за четирима по-тежко потърпевши пасажери.

Боинг 737-800 се озовал в плитки води край брега на остров Уено в Микронезия, където трябвало да извърши междинно кацане в условия на дъжд и неприятна видимост. Самолетът е изпълнявал полет от остров Понпей - един от четирите щата на Микронезия до Порт Моресби -столицата на Папуа Нова Гвинея. До идването на спасителите в салона нахлула вода до кръста, описват шокирани пасажери.
Бил Джейнс - пътник: Стигнахме края на пистата, това ми споделиха. Това е единствения сюжет, който мога да си показва. Водата в самолета ми стигаше единствено дотук и успяхме да излезем през спешните изходи.
Спасители - доброволци разказват подиуми на безпорядък, всички на борда се опитвали трескаво да стигнат до изхода. Причините за случая остават неразбираеми. На място отива следователски екип от Папуа Нова Гвинея. През 2013-та аероплан с 101 пасажери се озова в крайбрежните води откакто излезе от пистата при кацане в Индонезия. И тогава се размина без жертви и хората бяха избавени с лодки.

 Самолет падна в лагуна в Микронезия, откакто пропусна пистата при кацане Самолет падна в лагуна в Микронезия, откакто пропусна пистата при кацане
Самолет „ Боинг “ 737-800 на самолетна компания „ Еър Ниугини “ пропусна пистата при кацане на интернационално летище Чуук в тихоокенската страна Микронезия, вслед...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР