Пътнически самолет със 71 души на борда се разби при

...
Пътнически самолет със 71 души на борда се разби при
Коментари Харесай

49 души са загинали при самолетната катастрофа в Катманду

Пътнически аероплан със 71 души на борда се разруши при кацане на летището в непалската столица Катманду. При злополуката са починали 49 души, оживели са 22-ма, част от тях - в сериозно положение. Предполага се, че пилотска неточност е довела до трагичния случай.

Първите минути след злополуката. Самолетът на багладешката " Ю Ес Бангла еърлайнс " летял от Дака за Катманду. Времето е облачно, а видимостта ниска. Самолетът получил позволение да кацне от южната страна, само че водачът декларирал, че ще се приземи от север.

Направил няколко завоя, а когато от диспечерската кула го уведомили, че се е насочил погрешно, не дал отговор. Машината закачила оградата и избухнала в пламъци.

Чухме мощен гърмеж, след което всичко потъна в пушеци. Самолетът се разруши и пламна.
При конфликта самолетът се разрушава на няколко огромни части. Всички пасажери наоколо до моторите са починали на място. 22-ма са откарани в болница в тежко положение. Един от оживелите разказал, че когато се насочили към летището, машината се разтресла мощно няколко пъти и се чул гърмеж.
Абул Калам Азад, брат на една от пътничките: Приятелка на сестра ми ми се обади, с цел да ми каже за злополуката. Сестра ми Салма беше в самолета. Не знам какво е станало с нея.
Пътниците във съдбовния полет са жители на Непал, Бангладеш, Китай и Малдивите. Самолетът е на 17 години. Все още се обяснява дали повода за злополуката е техническа нередовност или неточност на водача.

 Над 40 са към този момент жертвите на самолетната злополука в Катманду Над 40 са към този момент жертвите на самолетната злополука в Катманду
Най-малко 40 души починаха при злополука на бангладешки пътнически аероплан, който се разруши при кацане на интернационалното летище в Катманду. На борда...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР