Пътнически самолет със 172 пътници на борда е можело да

...
Пътнически самолет със 172 пътници на борда е можело да
Коментари Харесай

Предотвратен е инцидент с пътнически самолет в Сирия

Пътнически аероплан със 172 пасажери на борда е можело да бъде свален от сирийската противовъздушна защита. Трагедията е предотвратена на косъм. Самолетът е съумял да се отклони от Дамаск към съветската база Хмей-мим. Според известия, машината е на частна сирийска компания. Израел не разяснява изказванията, че случаят е провокиран от негови удари по обекти в Сирия.


Според Русия, самолетът е изпълнявал полет от Техеран за Дамаск и за малко да бъде свален от сирийската Противовъздушна отбрана.

Говорителят на съветското военно министерство Игор Конашенков заяви, че поради удар на израелски изтребители на 6 февруари по предградията на Дамаск под огъня на сирийската противовъздушна защита е можел да попадне пътнически аероплан " Ербъс-320 " със 172 пасажери на борда. Самолетът е съумял да излезе от зоната на проваляне и да се приземи в съветската авиобаза " Хмей-мим ".

Според съветския представител, нещастието е предотвратена с помощта на ефикасната диспечерска работа на летището в Дамаск. Сирийското военно министерство заяви през днешния ден за прихванати израелски ракети над Дамаск.

Според известия в обществените медии, самолетът е летял от Ирак за сирийската столица.

Руската база Хмей-мим е ситуирана край интернационалното летище в Латакия, на 316 километра от Дамаск.

Специалният делегат на Организация на обединените нации за Сирия съобщи, че боевете в северозападната част на страната предизвикват неприемливи човешки премеждия.
Гейр Педерсен, познавач. делегат на Организация на обединените нации за Сирия: Призовавам към завършек на враждебните дейности. Призовавам към съществени интернационалните старания за Идлиб. Това е в полза на мира и сигурността.
Сирийският спор наближава десетата си година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР