Пътнически самолет с близо 100 души на борда се разби

...
Пътнически самолет с близо 100 души на борда се разби
Коментари Харесай

Около 60 души са настанени в болница след самолетната катастрофа в Казахстан

Пътнически аероплан с близо 100 души на борда се разруши минути след политане от летище Алмарек в Казахстан. 15 души са починали, а над 60 са ранените. Причините за тежката злополука се обясняват. От Външното ни министерство оповестяват, че няма данни за потърпевши български жители при случая. Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна депеша до премиера на Република Казахстан Аскар Мамин.

В 7:22 локално време аероплан " Фокър 100 " на самолетна компания " Бек Еър " излетява от Алмарек за столицата Нурсултан. При набирането на височина, обаче, машината внезапно пада, удря се в бетонна стена в края на пистата, след което в двуетажна къща. На борда има 93-ма пасажери и петима души екипаж. Загиват минимум 12 души, измежду които капитанът и най-малко 6 деца. Единствено фактът, че машината не избухва в пламъци, избавя живота на останалите.

Около 60 души са настанени в болница, а мнозина хора подариха кръв, с цел да им оказват помощ.
Марат Куштабаев, зам.-директор на полицията в Талгар: Спасителните екипи са пристигнали на мястото на случая минути, откакто самолетът е аварирал. Около 1000 души работят на терен.
Не е известно дали техническа или човешка неточност е довела до трагичния случай. Оцелели описват, че при издигането на машината се чул заплашителен екот и самолетът се разтресъл. Сформиран е спешен щаб, който се чака в най-кратки периоди да излезе със умозаключение.

Авиокомпания " Бек Еър " е първия нискотарифен транспортьор в страната. Разполага със 7 самолета от същия модел, като всички полети са анулирани до изясняване на аргументите за злополуката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР