Пътнически самолет падна в лагуна на далечен остров от Тихия

...
Пътнически самолет падна в лагуна на далечен остров от Тихия
Коментари Харесай

Пътнически самолет падна в лагуна в Тихия океан, всички 47 на борда са спасени

Пътнически аероплан падна в лагуна на отдалечен остров от Тихия океан. Хората на борда на полупотъналата машина бяха избавени от локални поданици, пристигнали с цяла флотилия дребни лодки, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на Франс прес.

Боинг 737 на самолетна компания Еър Ниуджини не улучи пистата за кацане на летището на микронезийския остров Уено и се озова в лагуната Чуук, където незабавно стартира да потъва и отчасти бе обхванат от водите.

Минути по-късно локалните поданици се струпаха на местопроизшествието с лодчиците си, с цел да извадят от авариралия аероплан 35-те пасажери и 12-те членове на екипажа.



Според Еър Ниуджини - компания от Папуа-Нова Гвинея, боингът изпълнявал полети по линията сред столицата Порт Морсби и Понпеи - основният остров от Микронезия, с междинно кацане на Уено.

Компанията не оповестява аргументите за случая, само че отбелязва, че прогнозата на синоптиците е била " доста неприятна - с поройни дъждове и лимитирана видимост ", добавя Агенция Франс Прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР