Пътнически самолет на авикомпанията Бритиш еъруейс пристигна от Ню Йорк

...
Пътнически самолет на авикомпанията Бритиш еъруейс пристигна от Ню Йорк
Коментари Харесай

Пътнически самолет взе за рекордно време разстоянието от Ню Йорк до Лондон заради буря

Пътнически аероплан на авикомпанията " Бритиш еъруейс " дойде от Ню Йорк в Лондон за рекордно късото време от 4 часа и 56 минути с помощта на мощен попътен вятър, заяви през днешния ден в. " Индипендънт ", представен от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Самолетът " Боинг " 747 е летял със скорост от 1200 км/ч. и се приземи нощес в 23.20 ч. на столичното летище Хийтроу.

Силният попътен вятър беше провокиран от https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/02/09/4027007_zimna_buria_otmeni_stotici_poleti_i_spria_vlakove_v/ " target= " _blank " >бурята, приближаваща Англия откъм Северна Америка.

По информация на " Индипендънт ", предходният връх принадлежи на авикомпанията " Норуиджън еър ", чийто аероплан преодоля през януари 2018 година същото разстояние за 5 часа и 13 минути. Обикновено този маршрут се взима от самолетите за 6 часа и 13 минути.

Представител на " Бритиш еъруейс " сподели, че приоритет за водачите е сигурността на пасажерите, а не постигане на рекордна скорост, само че извънредно добре квалифицираните летци са се възползвали оптимално от метеорологичните условия, с цел да транспортират пасажерите доста по-бързо от плануваното разписание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР