Пътнически лайнер A330 на авиокомпанията Air Berlin едва не се

...
Пътнически лайнер A330 на авиокомпанията Air Berlin едва не се
Коментари Харесай

Цяла Германия се скова в ужас от тази прощална маневра на командир на лайнер на Air Berlin с 200 пътници на борда

Пътнически лайнер A330 на самолетната компания Air Berlin едвам не се вряза със зданието на летището в Дюселдорф. Кадри от кошмарния случай са качени в YouTube.

На видеото се вижда по какъв начин самолетът прелита на минимална височина над терминала, а пистата за политане и кацане остава зад него.

По информация на Sputnik Deutschland рисковата маневра е била изпълнена от първия водач на Airbus A330, който летял по маршрута Маями-Дюселдорф с 200 пасажери на борда. Уточнява се, че водачът наскоро научил, че ще бъде уволнен поради банкрута на самолетната компания.

" Ние искахме почтено и прочувствено да се сбогуваме с всичи ", декларирал командирът, представен от ZDF. Пилотът подчертал, че повторното кацане било утвърдено от авиодиспечерите.

Пътниците в лайнера и на летището обачи били шокирани и изплашени до гибел. " Аз внезапно си спомних за 11 септември и за злополуката с A320 във Франция ", споделя един от пасажерите на борда пред Focus. Очевидец, който следил от летището " прощалния жест " пък споделя: " Имах възприятието, че лайнерът няма да успее с маневрата и ще се вреже в терминала ".

Официални представители на авиопревозвача са осъдили решението на командира на екипажа като противоречащо на условията за сигурност и са дали обещание да създадат следствие.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР