Пътническата и застрахователна агенция Columbus Direct изготви класация на 20-те

...
Пътническата и застрахователна агенция Columbus Direct изготви класация на 20-те
Коментари Харесай

Най-пренаселените туристически дестинации в света

Пътническата и застрахователна организация Columbus Direct изготви ранглиста на 20-те най-пренаселените дестинации в света - с най-вече туристи на 1 квадратна миля (2,59 кв. км) дневно.

Разказваме ви за попадналите в челната петица два азиатски курорта и три европейски града.

1.Остров Пукет, Тайланд

Лидерът в тази ранглиста е остров Пукет в Тайланд, посещаван от 9,29 милиона туристи годишно (средно 25 452 гости на ден). Там на 1 квадратна миля всеки ден се падат 5 090 туристи.

В допълнение към плажната отмора, туристите са привлечени на острова от културни и исторически забележителности, опцията за осъществяване на евтини покупки, от богатия подводен свят на Андаманско море и голф игрищата от международна класа.

2. Палма де Майорка

На второ място е Палма де Майорка в Испания (2 918 туристи на кв. миля).

Туристическият взрив трансформира Майорка в един от най-развитите средиземноморски туристически центрове. Членовете на испанското кралско семейство прекарват ваканциите си в двореца Маривенте, близо до Палма. Курортите на острова дават отговор на най-разнообразните условия. Много плажове са маркирани със " синьо знаме ", измежду които са а Алкудия, Плая де Муро, Андраткс в Камп де Мар и други.

Майорка е обичана от туристите поради удобни хотели, предлагащи качествено обслужване по европейски стандарт, поради чистите плажове, огромен избор от занимания и елементарна, само че необикновено вкусна кухня.

3. Патая, Тайланд

Третата най-пренаселена дестинация е Патая в Тайланд (2 762 туристи на кв. миля).

Популярен курорт в Тайланд, който се концентрира върху множеството типове занимания, изисквани от почиващите. Почти цялата крайбрежна линия е заета от плажове, макар че водата покрай брега е много мътна.

Инфраструктурата за настаняване включва повече от 250 хотела и над 400 къщи за посетители. Има два платени водни парка при хотелите Pattaya Park и Centara Grand Mirage, зоопарк от открит вид Khao Kheo, тигровия зоопарк Сирача и делфинариум Pattaya Dolphins.

4. Париж, Франция

На четвърто място е Париж (1174 туристи на кв. миля всеки ден).

В града се намират голям брой монументи на културата, които отразяват водещото му значение в международната история, що се отнася до сферата на културата, стопанската система и науката. Годишно градът се посещава от 45 милиона туристи (от които 60% чуждестранни) и знаците му са едни от най-лесно разпознаваемите в международната просвета.

В Париж има 173 музея, отдадени на разнообразни тематики, доста разнообразни по величина и темперамент, с експонати от цялостен ​​свят.

5. Барселона

Първите пет най-натоварени туристически дестинации в света включват и в Барселона (605 туристи на квадрата миля).

Столицата на Каталуния е многолюден морски град и пристанище с превъзходно културно-историческо завещание, неповторима атмосфера и очарователна архитектура.

Барселона притегля с мекия си климат и спокоен метод на живот, сюрреалистични здания - шедьоври на Гауди, плажове и море, вкусна храна и развлечения за всеки усет.

20-те на най-гъсто обитаемоте туристически дестинации в света

1. Пукет (5069 туристи на 1 квадратна миля на ден)

2. Палма де Майорка (2918)

3. Патая (2762)

4. Париж (1174)

5. Барселона (605)

6. Куала Лумпур (367)

7. Милано (344)

8. Осака (268)

9. Сингапур (127)

10. Ню Йорк (119)

11. Сеул (112)

12. Банкок (91)

13. Лондон (89)

14. Хонконг (58)

15. Мека (50)

16. Анталия (47)

17. Токио (39)

18. Дубай (27)

19. Истанбул (14)

20. Бали (10) /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР