Пътни строители от шуменската фирма „Автомагистрали Черно море затвориха четири

...
Пътни строители от шуменската фирма „Автомагистрали Черно море затвориха четири
Коментари Харесай

Строители от Автомагистрали Черно море затвориха четири възлови пътя в знак на протест

Пътни строители от шуменската компания „ Автомагистрали Черно море " затвориха четири основни пътя в областите Шумен и Бургас. Недоволството им е поради забавянето на парите, които би трябвало да получат за ремонт на сектор от автомагистрала „ Тракия ", приключен предходната година.

Вместо да строят пътища, строителите са на пътя, с цел да стачкуват. Осмият подред митинг е по една и съща причина - желаят си парите за свършена работа още през април предходната година.

" Пореден път търчим, вместо да си работим по работните места, да се молим за парите, по тази причина, което сме го изработили с труд и чест. " - споделя Николай Георгиев.

Отсечката Стара Загора - Чирпан е ремонтирана, предадена и по нея се движат коли, само че контрактуваната сума с държавната компания „ Автомагистрали " още не е получена. За една година са извършени редица срещи с министри от служебното и постоянното държавно управление.

" Плащания все още няма, хората не престават да си чакат заплатите с неспокойствие. " - съобщи Виктория Стоянова.

" Всички работят против заплащане, надали някой работи за наслаждение. Нямам деца, не съм омъжена, само че това не значи, че нямам разноски и няма потребност от пари. " - посочи Велина Петкова.

Протестът на строителите още веднъж бе подсилен от КНСБ.

" Защо се санкционират всички, в случай, че е ясно кои компании са имали нередности, а на тия, на които всичко им е наред, не се изплащат парите? " - попита Радостин Павлов от КНСБ.

Протестът може да продължи, в случай че не получат парите си в обещания период.

Здравка Русева,Борис Колев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР