Пътни строители от шуменската фирма Автомагистрали Черно море АД започват

...
Пътни строители от шуменската фирма Автомагистрали Черно море АД започват
Коментари Харесай

Пътни строители блокират три пътя и МС

Пътни строители от шуменската компания " Автомагистрали Черно море " АД стартират в петък протестни дейности поради неизплатени 36,877 млн.лв. от страната за ремонт на автомагистрала " Тракия ". Работниците ще изразят недоволството си пред Министерски съвет в София от 10:30 часа, възнамеряват да блокират придвижването и в три сектора - пътен възел Белокопитово от автомагистрала " Хемус ", при км 165 на автомагистрала " Тракия " дясно платно, път Русе-Варна кръстовището до магазин " Джъмбо " в Русе.
Предприетите крайни ограничения са синдикални дейности и нямат никакъв политически темперамент, задачата е само опазване на работните места, разяснява пред " Труд " Петя Стоянова, секретар на строктурата на КНСБ в сдружението.
Опитите компанията да получи заработените средства от държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД, директно подчинено на министъра на районното развиване, са от края на м.април. Проведени са две публични срещи с министър Комитова, написани са голям брой писма и заявления до нея и служебния министър председател. Последвало заричане, че на правилните компании ще бъде заплатено, само че до този миг това не се е случило. Неизплатената сума бави заплатите на над 800 пътни строители и може да докара до съкращения, сдружението не може да се издължи на снабдители, от време на време се стопират ток, газ, телефони.
В писмо до министър Виолета Комитова от шуменската компания категорично пишат, че не са от тези " получили голям брой задатъци за несвършена работа ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР