Пътни експерти извършат инспекция на мястото на тежката катастрофа на

...
Пътни експерти извършат инспекция на мястото на тежката катастрофа на
Коментари Харесай

Каква е причината за тежкото меле на АМ Тракия ?

Пътни специалисти извършат ревизия на мястото на тежката злополука на Автомагистрала "Тракия ", при която починаха петима души, а малко дете е тежко ранено.

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики съобщи пред БТВ:

"Прегледахме мантинела, материалът е мощно корозирал. Има следи от удара, само че корозията е реалност. Не може да се каже дали остарялата ламарина е повода за злополуката. Мантинелата не може да издържи 25-тонен ТИР. Има такива по света, които устоят на подобен удар. "

Подменят мантинелата на мястото на тежката злополука на Автомагистрала "Тракия "

"Мантинелата не е повода за злополуката. Тя е отговаряла на стандартите си когато е полагана. И най-високият клас мантинели не могат да устоят сходен товар ", сподели в утринния блок на БТВ инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.

"Тази мантинела не може да издържи ТИР. Има мантинели, които стопират тежки камиони, само че единствено в случай че катастрофират под избран ъгъл. На всеки втори метър мантинелата не дава отговор на условията. Няма пари за всичко, само че има оценка на риска за рисковите региони ", разяснява Богдан Милчев от Института по пътна сигурност.



(Кадър: БТВ)

"АПИ знаеше, че там мантинелата е изгнила. Само за мантинели АПИ е отделила 40 млн. лева за тази година. Има плануван ремонт на сектора за есента ", сподели инж. Досев.

Богдан Милчев разкри, че желае да се харчат пари единствено след оценка на риска. "Всеки месец умират повече от 2-3 души в една злополука ", съобщи шефът на Институт по пътна сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР