Пътната полиция започва нова акция от днес, като акцентът ще

...
Пътната полиция започва нова акция от днес, като акцентът ще
Коментари Харесай

Пътната полиция обяви началото на акция "Мотоциклетист"

Пътната полиция стартира нова акция от през днешния ден, като акцентът ще е върху контрола на мотоциклетистите. Тя ще продължи до 24 април.

При мотоциклетистите ще се ревизира дали имат нужната категория, носят ли каски и дали вярно са сложени регистрационни табели. Според настоящото законодателство, номерата на мотоциклетите би трябвало да са поставени по този начин, че да се обезпечи тяхната видимост и осветеност нощно време.

Освен това при закрепването не би трябвало да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и знаците на номера, означават от Министерство на вътрешните работи.

По време на новата акция Пътна полиция ще реализира засилен надзор на водачите на моторни транспортни средства за приложимост на алкохол, дееспособност и потреблението на предпазни средства. Специално внимание ще се обръща и на вярното потребление на предпазни средства при транспорт на деца. Успоредно с това ще има и засилени инспекции за спазването на скоростните режими.

От Министерство на вътрешните работи регистрират, че за миналата 2018 година злополуките с мотори са с 23 по-малко по отношение на 2017 година Ранените са с 27 по-малко.Обобщени данни за тази година не бяха дадени. Глобата за возене на мотор без каска е същата, като за неползване на колан - 50 лв.. Ако провинилият се е лидерът се лишават и 6 контролни точки.От Пътна полиция предизвестиха, че ще има още профилирани акции, като идната ще е с фокус върху пешеходците.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР