Пътната полиция и Столичния инспекторат заповат от сряда проверки на

...
Пътната полиция и Столичния инспекторат заповат от сряда проверки на
Коментари Харесай

Проверки от сряда на автомобили и домове заради мръсния въздух в София

Пътната полиция и Столичния инспекторат заповат от сряда инспекции на движещите се в София коли поради замърсяването на въздуха. Проверяват се и семействата, които се отопляват на твърдо гориво, за потребление на непозволени предмети за горене, заяви кметът Йорданка Фандъкова.
„ И през днешния ден приказваме за превишение на равнищата на замърсяване на въздуха. Трябва всички да поставим изпитание както да се движим по по-екологичен метод, с изправни коли, по този начин също и да не се отопляваме със замърсяващи горива “, сподели Фандъкова.
Тази заран София след няколко мразовити дни, осъмна със нечист въздух. Още нощес е било измерено повишено количество на фини прахови частици във въздуха. Данните са публично от общината. Най-засмърсен бе въздухът в кварталите " Павлово ", " Дружба " и " Хиподрума ".  Според сензорите на AirSofia Info в " Надежда " нормите са превишени 9 пъти, както и в " Красна поляна ", " Сухата река " и " Орландовци ".
Замърсяване е регистрирано във всички станции, с изключение на в тази в планинската околност Копитото и неработещата в квартал " Надежда ". То обаче не бе задоволително за въвеждането на зелен билет в столицата. Според данните на Европейския показател за качеството на въздуха, с изключение на в София, рискови превишавания на фините прахови частици има още в Пловдив, Велико Търново, Русе и Перник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР