Пътната полиция е заловила от началото на годината над 2

...
Пътната полиция е заловила от началото на годината над 2
Коментари Харесай

Над 2 000 души, шофирали дрогирани, са заловени от началото на годината

Пътната полиция е заловила от началото на годината над 2 хиляди водачи, които са управлявали под влияние на опиати и упойващи субстанции.
Само за предишния месец са регистрирани 260 такива водачи, за които са формирани досъдебни производства.
От началото на годината до 5 август полицията е открила 2161 водачи на МПС, които са карали под влияние на опиати и упойващи субстанции. На 936 от тях са приложени полеви проби. За месец юли КАТ е открил 260 водачи в цялата страна, използвали опиати, за които са формирани досъдебни производства, оповестяват за БНР органите на полицията.
Ако сме използвали опиати или упойващи субстанции, не е желателно да сядаме зад кормилото най-малко две седмици след приема на сходни вещества.
Тестовете, с които разполага пътна полиция, откриват количества наркотично вещество в тялото ни с отминалост най-малко 15 дни.
Така при всички положения на инспекцията, резултатът ще е позитивен. Тестовете са извънредно чувствителни, а при кръвен тест се открива съществуване на наркотично вещество до една година обратно. Полевата инспекция се прави за 10-15 минути.
Ако откажем инспекция за опиати, може да ни бъде наложена санкция до 2 хиляди лв., както и автомобилът ни да бъде лишен за период от 6 месеца до 1 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР