Пътната мрежа у нас по принцип е недофинансирана, а всяко

...
Пътната мрежа у нас по принцип е недофинансирана, а всяко
Коментари Харесай

Експерт: Пътната мрежа у нас е недофинансирана

Пътната мрежа у нас по принцип е недофинансирана, а всяко недофинансиране води до по-рядко слагане на маркировъчна багра, както и до по-редки случаи, в които се взимат ограничения за оправяне на сектори с централизация на ПТП-та ". Това съобщи инж. Ясен Ишев от Научно-техническия съюз по превоза. Пътната мрежа, която би трябвало да бъде в положително положение е към 85%. В момента у нас към 60-65% са в положително положение. Не съм сигурен дали и този % действително е подобен, сподели още той.

Относно нещастието на Автомагистрала „ Струма ", Ишев разяснява, че са се чули доста отзиви на сътрудници за това, че би трябвало да има осветляване на автомагистралата, за слагане на буфери, за по-добра маркировка и по-добро знаково пространство - всички те са прави. Всичко това е асъдействало да се случи тази голяма тягост.

За страдание, нас като инспектори по пътна сигурност не ни канят в инспекциите, с цел да им кажем какво би трябвало да се направи. Първо би трябвало да се сложат нужните знаци, въпреки че в тази част на денонощието може и да не се видят добре. Добре е там да се постави буфер, както и от новия вид мантинели, уточни Ясен Ишев.

Ние сме хора, бъркаме, само че пътят би трябвало да бъде предвидим и да ни щади, тъй че даже и да сгрешим, да не се случи това, което се е случило, безапелационен беше той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР