Пътната карта за „Балкански поток“ беше налична, на заседание на

...
Пътната карта за „Балкански поток“ беше налична, на заседание на
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Пътната карта за „Балкански поток“ беше налична - Атанасов призна, че я е виждал

Пътната карта за „ Балкански поток “ беше налична, на съвещание на Народно събрание стана ясно, че съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов я е виждал – това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният енергиен министър Теменужка Петкова. По думите й Атанас е отбелязал, че върху документа стои нейният автограф.

Петкова уточни, че това е разумно, тъй като при подписване на съглашението е била енергиен министър и в никакъв случай не го е крила.

„ В тази пътна карта няма нито една дума, с която да не са предпазени националните ползи “, увери тя.

Петкова дефинира като клевети изказванията на Цветан Цветанов, че поради реализирането на плана се е срещала с лица от санкционния лист на Европейски Съюз.

„ Г-н Цветанов приказва небивалици “, сподели тя.

Петкова акцентира, че „ Балкански поток “ е осъществен с решение на Народно събрание и съгласно европейското законодателство и Европейска комисия не би останала равнодушна, в случай че имаше нарушавания. Тя прикани критиците да решението на КЕВР, анализите за нормата на възвръщаемост на плана, пазарните индикатори.

Тя изрази терзания, че не са обезпечени газови доставки за страната ни след август.

Според нея е неуместно „ Булгаргаз “ да тегли заем от 300 милиона лв., с цел да заплати различния газ, защото всяка акция подписва покупко-продажби, с цел да осъществя облага. „ После какво вършим – отново заем? “ – запита Петкова.

„ Дали задачата не е да се банкрутира това държавно сдружение, публичен снабдител? “ – продължи тя.

Петкова дефинира като неуместни и упреците, че държавното управление на

ГЕРБ не е направило нищо за диверсификацията на газовите доставки. Тя акцентира, че главната работа по газовата връзка с Гърция е свършена точно при мандата на ГЕРБ и Политическа партия са наследили съвсем приключен план – обезпечено е финансирането, от издигната е главната част и са оставали километри за дотъкмяване.

Петкова разясни, че е трябвало работата да завърши през 2021 година, само че гръцките реализатори са се забавили поради пандемията.

Ако държавното управление на Кирил Петков е за действителна газова диверсификация, да го потвърди, а не да купува съветски газ от Гърция, уточни тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР