Пътната карта на ЦИК трябваше да бъде готова през март.

...
Пътната карта на ЦИК трябваше да бъде готова през март.
Коментари Харесай

Адв. Славов: ЦИК очевидно не желае да въведе електронно гласуване

Пътната карта на ЦИК трябваше да бъде подготвена през март. След като ЦИК за следващ път закъсня със законовите периоди, с сътрудници направихме една гражданска самодейност, с която да им напомним за въвеждането на отдалечено електронно гласоподаване. Това, което в този момент виждаме не отговоря на закона и не е това, което жителите чакахме. Това сподели в студиото на ФАКТИ адв. Петър Славов.

" Единственото несъмнено в тази пътна карта, което ми наподобява е, че ние отдалечено електронно гласоподаване няма да имаме, гласуването ще си протича по познатия метод. Искаше ми се да чуя кои са обективните спънки да не се случва към този момент 5-6 години това гласоподаване. За страдание, когато наближат избори и за следващ път ги попитаме къде е отдалеченото електронно гласоподаване и за какво в други европейски страни хората могат да гласоподават по този метод, а в България не престават да не могат, отговорът нормално е " то е доста комплицирано ", " не сме подготвени ", " би трябвало ни още време ", " хайде да го отложим " и по този начин към този момент с години ", напомни някогашният народен представител.

" Аз не съм сигурен от ЦИК дали търсят въобще експертизата на експертите ни в региона. Четох, че електронния автограф бил с ниска степен на отбрана - такива мнения не се припокриват с тези на експертите. А всички те споделят, че има задоволително съвременни и високотехнологични системи, с които да се подсигурява и сигурността на вота и тайната му и честността на изборния развой, само че това, с цел да се случи би трябвало да се работи и да се привлекат качествени хора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР