Пътната агенция препоръчва да не се преминава през прохода Петрохан

...
Пътната агенция препоръчва да не се преминава през прохода Петрохан
Коментари Харесай

От АПИ препоръчват да не се минава през Петрохан заради зимната обстановка

Пътната организация предлага да не се минава през прохода Петрохан поради комплицираната зимна конюнктура. Председателят на организацията Дончо Атанасов уточни, че сериозните точки са високопланинските проходи в Стара планина, оповестява БНР.

В страната работят 350 машини.

" В момента имаме ограничаване на придвижването за тежкотоварни транспортни средства с ремаркета и полуремаркета на четири прохода: Предела, Превала, Рожен и Троянски проход. В момента на " Шипка " вали също сняг. Снеговалежът се измества на изток и на североизток ", уточни Атанасов.
Той акцентира, че рискови сектори си остават високите проходи – Петрохан, Троян – Кърнаре, Шипка. " Това са сериозните, по този начин да кажа, точки по прекосяването на Стара планина. Естествено и Рило-Родопската област, където също има високи проходи – Превала, Папазчаир, Предела.

От организацията се обезпокоени, че рисково ще стане тогава, когато спре снегът, защото се чака температурите да паднат и да се основат условия за поледици.
От Агенция " Пътна инфраструктура " оповестяват, че няма усложнения в придвижването по републиканската пътна мрежа.

Проходът Шипка се почиства и опесъчава и към този момент няма ограничавания за придвижването, оповестяват от Областното пътно ръководство - Габрово. Пътят е заснежен, като снеговалежът продължава.
Временно е лимитирано придвижването на коли с ремаркета или полуремаркета по пътя Девин - Михалково.

Заради снегопочистването на прохода Предела по пътя Симитли - Банско - Гоце Делчев за към час е било прекратено придвижването на камиони над 12 тона.
От Пътното ръководство в Благоевград осведомят, че в цялата област вали сняг, като най-интензивно е почистването с машини по пътя Якоруда - Юндола - Велинград и Благоевград - граничен пункт " Станке Лисичково ".

Мокрите и хлъзгави пътища доведоха до много произшествия – единствено в София от началото на деня те са над 70, оповестяват от Пътната полиция. В съвсем половината от случаите водачите са се договорили с двустранен протокол.

От Пътната полиция молят към водачите да карат деликатно, като се преценяват с усложнената конюнктура.

Заради продължаващия снеговалеж от Столичния инспекторат оповестиха, че снегопочистващата техника ще обработи със смеси против замръзване. Обработват се и общинските пътища при селата Сеславци, Желява, Горни Богров и други

В почистването са включени близо 60 машини, в подготвеност са още 147 снегорина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР