Пътна полиция започва засилени проверки на пътя в цялата страна

...
Пътна полиция започва засилени проверки на пътя в цялата страна
Коментари Харесай

Пътна полиция започва засилени проверки преди почивните дни

Пътна полиция стартира засилени инспекции на пътя в цялата страна за идните почивни дни. От Министерство на вътрешните работи обявиха, че патрулите ще наблюдават за висока скорост, приложимост на алкохол и опиати зад кормилото. Очакват се и опашки на някои гранични пунктове поради ремонтни действия.


Засилено полицейско наличие се чака по всички пътища в станата през почивните дни. Традиционно един от най- натоварените сектори е пътят за Гърция. От полицията споделиха, че ще се следи за спазването на въведените ограничавания на Автомагистрала „ Струма ". От 22.00 ч. на 21 септември до 2.00 ч на 23 септември ще се организира профилирана полицейска интервенция, като ще се вършат инспекции за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. По Автомагистрала Струма посока Гърция ще бъдат изведени спомагателни сили, включващи автопатрули, мотопатрули, пешеходни патрули, както и смесени патрули с отдел Автомобилна администрация Благоевград. Ще бъде осъществен обзор на положението на пътната мрежа, пътните знаци, пътната сигнализация и пътната маркировка. Ремонти по постройките на граничните ни пунктове ще бавят прекосяването на колите по време на трите почивни дни. Ремонти има по постройките на граничните пунктове „ Капитан Андреево ", „ Златарево ", „ Видин ", „ Лесово ". Фериботната връзка Оряхово - Бекет работи в светлата част на деня поради равнището на река Дунав. Препоръката на служителите на реда е пътуващите да си плануват задоволително време, да си приготвят документите и да са подготвени за предстоящите скупчвания на граничните пунктове.

От Министерство на вътрешните работи чакат засилен трафик в серията почивни дни.
Мартин Цурински, Столична дирекция на вътрешните работи: На 20-и акцентът ще е върху изхода от столицата. Подсигурени са всички входове и изходи на автомагистрали с патрули на отдел,,Пътна полиция ".
От Пътна полиция предизвестяват, че чакат придвижването в региона на тунел,,Витиня " на Автомагистрала " Хемус " да бъде затруднено.

Призоваха за приемливост на пътя и предизвестиха, че ще наблюдават за изпреварвания в спешната лента.
Симеон Русинов, ОД на Министерство на вътрешните работи София: Целият трафик ще се прави през тунел,,Витиня ", а този, който се движи от Варна към София, ще бъде по остарелия път.
Сериозен трафик се чака и на Автомагистрала Струма. В последния работен ден от седмицата в сектора край Дупница придвижването ще бъде улеснено посредством реверсивно придвижване. Платното посока Кулата остава затворено поради ремонт след огромния пожар в депото за боклуци. Сериозни тапи на Тракия не се чакат.
Иван Досев, АПИ: Не чакаме нищо свръхестествено. Очакваме общоприетия тежък трафик, за който сме се постарали и сме създали всичко допустимо да го облекчим.
По време на почивните дни съществени инспекции ще има и на автобусните превозвачи. От Автомобилната администрация обявиха, че от началото на годината са издадени малко над 9000 акта за нарушавания. Основно става въпрос за неспазване на времето за отмора, механически неизправности и неизрядни документи.
Бойко Рановски, шеф на ИА,,Автомобилна администрация ": От юни месец има промени в закона за автомобилните транспорти, има нови условия във връзка с оборудването на рейсовете с предпазни колани. Контролът ще бъде засилен.
От Пътна полиция обявиха, че предходната година по време на почивните дни са издадени малко над 8 000 фиша. Само на 22-и септември при тежки произшествия на пътя са починали четирима души.

Ремонтът от турска страна на граничния пункт Капитан Андреево докара до големи колони от товарни коли. Следобед опашката стигна до Свиленград и беше над 15 километра. Традиционно по това време на годината статистиката сочи, че трафикът от камиони се усилва, а ремонтите на процедура понижават пропускателния потенциал на половина. Въпреки това за последното денонощие на Капитан Андреево са обработени над 2 000 товарни автомобила в двете направления. За да се облекчи трафикът ще бъде лимитирано придвижването на тежкотоварни коли на 20 септември от 16 до 20 часа и на 23 от 14 до 20 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР