Пътна полиция започва специализирана акция, насочена към тежкотоварните превозни средства

...
Пътна полиция започва специализирана акция, насочена към тежкотоварните превозни средства
Коментари Харесай

КАТ започва ударни проверки на тирове и автобуси

" Пътна полиция " стартира профилирана акция, ориентирана към тежкотоварните транспортни средства и рейсовете.

Акцентът в инспекциите ще бъде съблюдават ли водачите на камиони рестриктивните мерки за придвижване в избраните часови шпации , слагането на защитни колани, ще се вършат проби за алкохол и опиати. Това заяви на брифинг пред медиите основен контрольор Севделина Атанасова от " Пътна полиция ".

Ударните инспекции ще продължат една седмица - от 19 до 25 юли. Такъв вид интервенции се организират 4 пъти годишно, като това е третата такава за 2021 година " Тази интервенция се прави за попречване на пътно-транспортния травматизъм, защото всички знаем, че при ПТП с такива транспортни средства починалите и ранените са повече, в сравнение с при другите катастрофи ", сподели инсп. Атанасова.

При миналата аналогична акция, провела се през май, са тествани 8918 тежкотоварни автомобила, като са били открити редица нарушавания при 2585 от тях , регистрират от КАТ. Най-честите нарушавания са били свързани с превишена скорост, нередовни документи на лидера и транспортното средство, липса на защитни колани, шофиране след чашка и други 155 нарушавания са открити при инспекциите на рейсове, като всеобщо провинилите още веднъж са превишавали скоростния предел и не са носили колани.

Засилено е полицейското наличие из цялата страна в разгара на летния сезон, твърдят от КАТ. Концентрация на полицейски патрули, регулиращи придвижването, има по летните курорти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР