Пътна полиция ще се сдобие с нови дрегери за алкохол

...
Пътна полиция ще се сдобие с нови дрегери за алкохол
Коментари Харесай

КАТ с нови дрегери за 2,5 млн. лева

Пътна полиция ще се снабди с нови дрегери за алкохол и опиати на приблизителна стойност от 2,5 млн. лв.. Това плануват оферти за финансиране на планове, свързани с сигурността на придвижването от фонда, в който се събират санкциите на нарушителите. Предложенията са отправени след последното съвещание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата към Министерство на вътрешните работи, написа " Монитор ".

В оповестените документи на страницата на комисията се вижда, че е нужна доставка на мундщуци за анализатори на алкохол в дъха, които са на стойност към 73 хиляди лв.. Трябва да се доставят и сертифицирани сравнителни материали за осъществяване на следваща инспекция на анализатори за алкохол в дъха за 11 500 лв.. По-сериозна сума ще отиде за шествалентни еднократни полеви проби за дрога, които ще излязат на бюджета 648 хиляди лв.

Следват и седем валентни тест-касети за други уреди за дрога, които ще са малко над 1 млн. лв..

За следгаранционното обслужване на техниката са планувани 333 хиляди лв.. Ще бъдат възобновени и старите дрегери за алкохол, което ще коства близо 350 хиляди лв..

Друга забавна точка, сложена под номер 14 в оповестеното предложение е пазаруването на 20 нови стационарни камери за надзор на скоростта. Те ще са за към 2,4 млн. лв.. Новите уреди се чака да бъдат сложени на местата, където има централизация на произшествия и починали. От „ Пътна полиция “ изясняват, че това се прави за предварителна защита, а не за на събиране на повече санкции. По същата причина се предлага да бъдат купени и още 4 системи за надзор на междинната скорост.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР