Пътна полиция работи по проект за изграждане на единен център

...
Пътна полиция работи по проект за изграждане на единен център
Коментари Харесай

С изграждането на нов център глобите за пътни нарушения ще обработват по-бързо

Пътна полиция работи по план за създаване на обединен център за обработка на нарушавания с стартирането, на който те ще стигат по-бързо до нарушителите, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия шеф на отдел " Пътна полиция " комисар Росен Рапчев. Той разясни, че в този момент всички снимани нарушаване се обработват от чиновниците, които правят контрола и те губят време.

Идеята е с стартирането на центъра обработката на цялата информация и правенето на електронния фиш да става автоматизирано. Комисар Рапчев сподели още, че се работи за увеличение на броя на техническите средства за надзор, като ще се купят и по-модерни. С тях към този момент ще се документират повече нарушавания на пътя, а освен превишаването на скоростта.

Коментирайки акция " Скорост ", която върви тази седмица комисар Росен Рапчев уточни, че по принцип не се разчита на кампанийността, а контролът е непрекъснат. Той уточни, че през предходната година са регистрирани над 560 хиляди превишения на скоростта, което е със 17 хиляди повече от 2017 година.

Той регистрира и подобряването на обстановката с връчването на санкциите, като през предходната година на пътя са били издадени над 82 хиляди електронни фиша. Това станало допустимо с оборудването на служителите на реда с таблети, на които да ревизират дали водачи и пасажерите имат невръчени наказания.

Попитан за контрола над мотористите, поради откриването на мотосезона, комисар Рапчев призна, че той е усложнен, тъй като мотоциклетистите са по-трудно разпознаваеми.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР