"Пътна полиция" провежда акция за нередности и рискови ситуации до

...
"Пътна полиция" провежда акция за нередности и рискови ситуации до
Коментари Харесай

КАТ установи 150 000 нарушения край училищата и предупреди...

"Пътна полиция " организира акция за нередности и рискови обстановки до учебни заведения и детски градини.

"Акцията завършва през днешния ден, към момента събираме данни за всички открити нарушавания. От началото на месеца до 28 септември са открити над 150 000 нарушавания. Най-честите от тях са свързани с техническа нередовност на коли, нарушение на разпоредбите от пешеходци и велосипедисти и така нататък ", изясни пред Българска национална телевизия контрольор Мария Ботева.

По думите ѝ, най-големите извършители на пътя несъмнено остават водачите на коли. Свидетели сме обаче, че водачите на колела също нарушават разпоредбите за придвижване, добави контрольор Ботева.

Тя прикани водачите да се преценяват с пътните разпореждания и не да се плашат от санкциите, а да проявят отговорност към всички участници в придвижването и изключително в обитаемоте места, където те са най-вече пешеходци.

Инспектор Ботева посъветва още родителите да не стопират на пешеходна пътека, когато оставят децата си на учебно заведение или детска градина. Освен това, да се внимава извънредно доста за обезпечаване освен на сигурността на техните деца, само че и на всички останали пешеходци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР