Пътна полиция е обявила обществена поръчка за покупка на 159

...
Пътна полиция е обявила обществена поръчка за покупка на 159
Коментари Харесай

Пътната полиция чака нови 159 радара и 8 системи за контрол на средната скорост

Пътна полиция е оповестила социална поръчка за покупка на 159 нови радара от разнообразни типове, като има и финансиране за създаване на още осем прави за надзор на междинната скорост, споделя в изявление за вестник 24 часа новият шеф на службата комисар Звезделин Колев.

Той прецизира, че върви процедура за покупка на 103 стационарни уреда за надзор на скоростта и 56 стационарно-преносими. В момента службите на пътна полиция в страната разчитат на 148 мобилни радара в патрулките, 30 триноги и 25 стационарни камери.

Комисар Колев прецизира, че от началото на годината до септември с тях са открити 591 707 превишения на скоростта, за които са издадени електронни фишове.

 Системата за надзор на междинната скорост на пътя Карлово - Пловдив.
© Георги Пауновски

Системата за надзор на междинната скорост на пътя Карлово - Пловдив.

Със средства на Фонда за сигурност следва закупуването на 4 системи за надзор на междинна скорост в областите Бургас, Русе, Пловдив и Разград, споделя още началникът на пътната полиция.

С пари от " Гаранционния фонд " пък ще се оборудват сектори за надзор на междинната скорост в областите София-Област, Стара Загора, Перник и Пловдив. " Системата за междинна скорост в област Перник е съвсем подготвена, конфигурирани са камерите и сега се правят проби и напълно скоро ще стартира да работи ", прецизира комисар Колев.

В момента има две прави с подобен вид надзор - на третия тунел на автомагистрала " Люлин " (вече " Струма " ) в посока Перник и на пътя Карлово - Пловдив.

Обобщените данни на пътна полиция сочат, че до края на септември са регистрирани 4991 тежки произшествия с 446 починали. Основните аргументи за тежките произшествия на пътя са несъобразена скорост (довела до 146 смъртни случая), неправилни маневри (117 загинали) и лишаване на преимущества (56 жертви).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР