Пътна карта за намаляване на тарифите за роуминг между България

...
Пътна карта за намаляване на тарифите за роуминг между България
Коментари Харесай

България и Македония ще подготвят пътна карта за намаляване на тарифите за роуминг

Пътна карта за понижаване на цените за роуминг сред България и Македония ще бъде готова на взаимна среща на отрасловите министерства от двете страни, регулаторните органи и мобилните оператори. За това се договориха на среща през днешния ден министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и министърът за осведомителното общество и администрацията на Македония Дамян Манчевски. Министър Манчевски предложи Скопие да бъде хазаин на диалозите още в идващите седмици.
Намаляването на цените на роуминга е акцент в политиката на българското държавно управление, сподели по време на срещата министър Московски. Той добави, че тази стъпка е част от политиката за приобщаване на Западните Балкани към Европейската цифрова стопанска система.
Министър Московски акцентира, че още през 2017 година, българската страна инициира сключване на съглашения с Македония и Сърбия за последователно понижаване на цените на диалозите и на мобилния интернет. Те дават опция на всички локални регулатори да създадат пазарни разбори, с цел да бъдат реализирани действителните стъпки за понижаване на цените на роуминга. „ Дължим това на потребителите. По данни на българските оператори единствено за месец към 300 000 консуматори са употребявали роуминг услуги при пътешестване в Западните ни съседки. Те са провели към 180 000 диалога с обща дълготрайност над 600 000 минути, изпратили са към 120 000 текстови известия SMS и са изразходвали над 130 000 MB данни “, сподели най-после министър Московски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР