Пътищата за доставка на газ не са много, сред тях

...
Пътищата за доставка на газ не са много, сред тях
Коментари Харесай

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите

Пътищата за доставка на газ не са доста, измежду тях е и Турция

България има потребност от Движение за права и свободи, даже и във властта - с цел да има сигурност и непоклатимост.

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията след онлайн съвещанието на Централния съвет на партията. В конференцията участваха заместник-председателите на партията доктор инж. Хасан Азис, Ахмед Ахмедов и Станислав Анастасов.

Призовавам всички структури на Движение за права и свободи доста съществено и отговорно да се отнесат към тези изборите, тъй като България има потребност от Движение за права и свободи. България има потребност от Движението за прави и свободи даже и във властта, с цел да има сигурност и непоклатимост, с цел да има превъзмогване на рецесиите в България, безапелационен бе Мустафа Карадайъ, оповестиха от пресцентъра на придвижването.

Централният съвет на Движение за права и свободи дефинира критериите за номинации на кандидат-депутати и процедурните правила за издигането им. Те са: избираема персона с публичен престиж, която споделя концепциите на Движение за права и свободи и концепциите на либерализма.

Движение за права и свободи ще се яви независимо на изборите, реши Централният съвет на партията. Той дефинира състава на Централния избирателен щаб, който се оглавява от ръководителя на партията Мустафа Карадайъ. В щаба влизат множеството членовете на ЦОБ на Движение за права и свободи и на ЦОС на Младежко Движение за права и свободи. Всички решения по отношение на изборите на 2 октомври 2022 т. ще се вземат от ЦОБ на Движение за права и свободи.

Лидерът на Движение за права и свободи разяснява пред публицистите в централата на Движение за права и свободи визитата си в Анкара и срещата си с президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган. В отговор на въпрос какъв брой значим за България е бил диалогът с Ердоган Карадайъ съобщи: "Срещата, тематиката за енергийната сигурност и самостоятелност е доста значима за България. При тази световна енергийна рецесия, при тази рецесия, обвързвана с газа, източниците на доставка не са толкоз доста, пътищата за доставка не са чак толкоз доста. Турция е една от страните, които в действителност играе значима роля и по тази причина е значимо за България да имаме тези срещи и контакти. ".

Добрата вест е, че политическото управление на Република Турция доста благосклонно и добре гледа към своите съседи, в частност към България, в този развой, акцентира Мустафа Карадайъ.

Председателят на Движение за права и свободи изясни, че срещата му с Ердоган е била в подтекста и на другите срещи, които е имал по-рано в Европа. Преди месец бях в Брюксел, участвах в Съвета на либералите, който се организира преди съвещанието на Европейския съвет. Разговарях с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, с президента на Франция Еманюел Макрон, с премиера на Нидерландия Марк Рюте. Като част от евроатлантическото семейство, ние имаме сътрудници и съдружници, съседи и организираме интернационална геополитическа активност, без значение дали сме на власт или в съпротива. Ние имаме сътрудници, с които се виждаме, сподели Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи акцентира, че имаме огромен проблем с доставките на газ и поздрави служебния кабинет, че е направил спешен щаб, с цел да получим задоволително ясна картина в каква обстановката се намира страната. Така ще може да се търси решение преди да е пристигнала зимата.

Има тематики, при които няма власт и съпротива, а гарантиране на сигурността и бъдещето на страната, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Ние като политици, без значение дали сме във властта или в съпротива, би трябвало да бъдем доста деликатни, когато даваме оценки и вършим мнения и разбори за политиците в страните - наши съседки и съдружници. Защото от време на време можем да навредим на страната. Вижте наличието в обществените мрежи на до момента ръководещите, поради някой малък, частен, персонален интерес те слагат страната в неуместна обстановка, съобщи Мустафа Карадайъ.

Всяка партия нормално цели независимо болшинство в Народното събрание, тъй като най-малкото - другите политически партии имат друга ценностна база, в случай че въобще я имат, в случай че не са планове за осъществяване на поръчки, а са партии, разяснява изборите Карадайъ. Но незабавно добави, че сега на процедура в България не се обрисува еднопартийно ръководство.

Мисля че от 2009 година насам Движение за права и свободи доста тъкмо и ясно е дефинирало в разнообразни интервали от време в каква обстановка се намира България и каква е политическата картина. От 2016 година на всеослушание Движение за права и свободи приканва за нормалност в политиката като доста тъкмо и ясно сме дефинирали какво разбираме под понятието нормалност. В отчета на конференцията ни от 2016 главен апел бе възстановявене на нормалността. След това в няколко предизборни акции мотото ни беше да възстановим демокрацията и държавността, напомни водачът на Движение за права и свободи.

Давали сме оценка на модела ГЕРБ. В някакъв миг се появиха едни инцидентни субекти, самонарекоха се "Промяна " и споделиха: Ние променяме модела ГЕРБ и защото нямат ценностна база, нямат визия за развиване на страната, а и видяхме тяхната управническа отпадналост, прибавиха Движение за права и свободи. Много ми е любопитно някой да дефинира какво тъкмо се има поради под понятието модела на ръководство ГЕРБ - Движение за права и свободи, разяснява Мустафа Карадайъ.

И съобщи: "Ние с ГЕРБ не сме имали коалиция, не сме взели участие в ръководството на страната. Напротив - тези, които пристигнаха по модела "Стани да седна " не престават същия модел ГЕРБ на рушене на демокрацията и на неистини в това число по адрес на Движение за права и свободи. ".

Мустафа Карадайъ изясни, че аршин за силата на структурите на една партия е да изкара цялостен цикъл във властта и цялостен цикъл в съпротива. Когато това стане, ще се види действителното положение на структурите на ГЕРБ.

Досега имаше власт, която не се занимаваше с проблемите на хората и бизнеса. Затова ние, въпреки и в съпротива, направихме срещи с бизнеса, с цел да чуем проблемите им и да осигурим решението им, гарантирайки непоклатимост и сигурност за нашите деца и внуци, сподели Карадайъ.

Омразата, разделянето, опълчването и реваншизмът не могат и не трябва да бъдат принадлежности за правене на политика, политиците би трябвало да сплотяват, а не да разделят, безапелационен бе той.

Ахмед Доган е популярен водач с голям принос за България и за мирния преход в България, мъдрец и пълководец на българския етнически модел, който за жалост от 10 години не е в политиката. Разбирам потребността от мощни водачи, той е дал своя принос. В момента Движение за права и свободи се ръководи от своите групови органи, издържахме на репресиите на ГЕРБ, издържахме и на реваншистките репресии на едни инцидентни минувачи във властта, сподели още в отговор на въпрос Карадайъ.

Той напомни, че когато Движението бе във властта икономическите индикатори за този интервал бяха най-хубавите в целия 32-годишен преход. Затова даже когато сме в съпротива се опитваме да влияем, както бе при съставянето на бюджета. Направихме по този начин, че той да бъде в поддръжка на хората и бизнеса, съобщи още Мустафа Карадайъ. И акцентира: "Нужна ни е общата сила и общата мощ на обществото. Няма напредък в разграниченото общество. Прогрес има в консолидираното общество. В тези сложни моменти би трябвало да сплотяваме. ".

Мустафа Карадайъ прикани да не се търси реваншизъм, когато се политически кабинети. И още веднъж напомни, че когато Движение за права и свободи влезе в ръководството през 2001 година дружно с Национална движение „Симеон Втори", нямаше "жълта метла " в администрацията. Получи се едно продължение от предходните кабинети в администрацията. Така стана и 2005 с включването на Българска социалистическа партия в обединението. По този метод интервал от 10-12 години имаше непоклатимост в администрацията. Тя създава ефикасен артикул, когато е сигурна. Всички помним метлата която пристигна с Бойко Борисов 2009 година, сподели Карадайъ
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР