Пътищата в Община Габрово са мокри и проходими при зимни

...
Пътищата в Община Габрово са мокри и проходими при зимни
Коментари Харесай

Затвориха прохода Шипка за всички моторни превозни средства

Пътищата в Община Габрово са мокри и проходими при зимни условия, няма наложени ограничавания на придвижването. Снежната завивка е 7 см в градската част и до 12 см по високите елементи.

Проходът Шипка има възбрана за придвижване на всички моторни транспортни средства. Пътят към курортен комплекс Узана е измит, снежната завивка там е към 20-25 см, температурата е минус 7 градуса. Облачно, с валежи от сняг и слаб вятър.

Оперативна програма “Благоустрояване “ почиства градската улична мрежа, компания „ Димас “ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически превоз са покрити. Затруднено е осъществяването на линиите към Боженци и към Чарково, заради аварирал тежкотоварен автомобил.

Няма обитаеми места без електроснабдяване. Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е 0 градуса, а влажността - 93%. Основните действия по отношение на превоз, водоснабдяване, доставяне на популацията с хранителни и други съществени артикули сe извършват в границите на естествената активност.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от междинното за месец март. Днес метеорологичната конюнктура в страната ще остане комплицирана. В Северна и Западна България ще продължи да вали сняг и дебелината на снежната завивка ще се усилва.

В по-голямата част от Горнотракийската равнина и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. Значителни ще бъдат преваляванията тук-там в Западна България, Предбалкана и Рило-Родопската област. С сдържан, в Източна България и Дунавската низина и мощен вятър от североизток ще продължи да нахлува леден въздух.

По планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 0° и 5°, в крайните южни региони до 7-8°.

Над планините ще е облачно, мъгливо. Снеговалежите ще продължат, като тук-там в масивите от Западна България и Рило-Родопската област ще бъдат обилни. По планинските проходи ще има виелици. Ще духа мощен вятър от изток-югоизток.

Максимална температура на височина 1200 метра към минус 2°, на 2000 метра - към минус 8°.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР