Пътищата понякога ни отвеждат на най-неочаквани места, а понякога дори

...
Пътищата понякога ни отвеждат на най-неочаквани места, а понякога дори
Коментари Харесай

Как една японка развива успешен бизнес в Хавана

Пътищата от време на време ни водят на най-неочаквани места, а от време на време даже и тези надалеч от родината се трансформират в наш дом. Вижте историята на една японка, която е избрала да живее и да развива бизнес в Хавана.


Саури Йошида е една от дребното японски жители, избрали да емигрират в Куба. В столицата Хавана тя е развила дребен бизнес с обичайната японска храна, която е доста известна измежду кубинците.

Преди шест години 48-годишната някогашна журналистка взема решение да отгледа точно в Куба своята щерка и редом да се занимава с храна. Имало един единствен проблем - по какъв начин да готви.
Саури Йошида: Не обичам на сготвям, само че тук в Куба няма друга опция да се прави бизнес. И се научих за сготвям. Така започнах.
В началото почнала със сладки и солени палачинки, само че скоро дефицитът на яйца и брашно на острова създали приготвянето им на практика невероятно.

Интересът на кубинците към азиатската кухня предиздвикал Йошида да се замисли дали да не промени ситуацията и да предлага същинска японска храна. И го направила.

Семейството и приятелите ѝ доста оказват помощ за доставките на нужните артикули, които не се продават в Куба.

Йошида посетила за първи път острова през 2003 година, когато срещнала бащата на своята щерка. Днес двамата са разграничени, само че любовта на тази японка към Куба е до живот.
Саури Йошида: Дойдох за първи път в Куба през 2003 година като екскурзиант. 16 години по-късно обстановката е още по-тежка. Но макар бедността си, кубинците споделят едни с други, оказват помощ си, постоянно са щастливи. Те са сърдечни хора.
Междувременно известността ѝ като кулинар непрестанно пораства и през идващите месеци тя ще отвори ресторант с името " Токио-Хавана ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР