Пътищата ни са в тежко и занемарено състояние, но много

...
Пътищата ни са в тежко и занемарено състояние, но много
Коментари Харесай

Големите пътни ремонти: Сега – изостаналите, след май – останалите


Пътищата ни са в тежко и занемарено положение, само че доста нуждаещи се от поправки прави са без строителни бумаги и по тях не може незабавно да стартира да се работи. Това уточни вицепремиерът Гроздан Караджов на съвещание на Комисията по районна политика.

„ Единственото перо, за което съумях да се преборя за повече средства, това е перото за съществени поправки, както и да бъде закрепена сумата за настоящи поправки. (…) За главните поправки са ни нужни строителни бумаги и може да създадем такива поправки единствено на тези стартирани към този момент и незавършени или на тези, за които са приготвени бумаги, само че, заради липса на финансиране са изостанали през годината “, изясни министърът на районното развиване и благоустройството.

Той акцентира, че редом стартира проектирането на нови пътища, като сега, в който за даден сектор излезе позволение за градеж, незабавно ще се стартира процедура по Закон за обществените поръчки. Очаква се процесът да стартира в границите на месец. „ Оттук до месец май евентуално ще текат процедури по Закон за обществените поръчки “, сподели Караджов, като уточни, че ще се работи по оповестения от Министерство на регионалното развитие лист на пътища за главен ремонт.

По линия на настоящите поправки, вицепремиерът съобщи, че ще се работи по основните знаци, по които се правят оценка „ тези леки поправки, които най-често назоваваме „ изкърпване “.

През февруари завършва срокът по контракта за зимна поддържка на Автомагистрала „ Струма “, стана ясно по време на чуването. „ Ще преминем на процедура по Закон за обществените поръчки, само че тя е допрагова и ще може примерно за 2 месеца да се подпише контракт да се продължи поддържката или с нова компания, или със сегашната “, изясни Караджов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР