Пътешествията на Гъливер“, Граф Монте Кристо“ и разказите на Гогол

...
Пътешествията на Гъливер“, Граф Монте Кристо“ и разказите на Гогол
Коментари Харесай

Депутати от ГЕРБ-Бургас стартират нова инициатива: „Големи автори за малките библиотеки“

„ Пътешествията на Гъливер “, „ Граф Монте Кристо “ и разказите на Гогол са част от заглавията, които към този момент няма да липсват в библиотеката на СУ „ Васил Левски “ в Малко Търново.

Фондът бе освежен с сбирка от книги, дарени от народния представител от ГЕРБ Диана Саватева. В навечерието на новата образователна година тя посети учебното заведение дружно с кмета Илиян Янчев и се срещна с шефа Донка Цинова.

„ През последните години се появиха нови издания на известни творби, включени в образователните стратегии. Не всички учебни заведения, а и обособени фамилии, имат опция да обновят библиотеките си. Заедно с учители от СУ „ Васил Левски “ в Малко Търново, измежду които и Наташа Георгиева по литература, изготвихме лист с изчезналите заглавия “, описа Саватева.

 knigi-1 Донка Цинова одобри книгите, които от на следващия ден ще могат да бъдат употребени от учениците. По-малките ще бъдат зарадвани с ново издание на „ Пипи Дългото чорапче “, известните „ Приказки по телефона “ на Джани Родари, както и на „ Български национални приказки “ с цветни илюстрации. Директорът на образователното заведение получи и персонален подарък – творби на членове от Бургаската писателска общественост, в която взе участие и националният представител.

„ Книгата е необикновен подарък, чиято стойност с времето пораства. Надявам се десетки деца да разлистят новите издания и сами се убедят за какво написаното от наши и международни класици вълнува хората и през днешния ден ”, добави Саватева.

Дарението в Малко Търново е началото самодейността „ Големи създатели за дребните библиотеки “, с която народните представители от ГЕРБ – Бургас си слагат за цел да обновят книжните учебни сбирки в по-отдалечени и дребни обитаеми места. Те чакат сигнали както от учители и родители какво им е нужно, по този начин и от хора, които са подготвени да дарят книги.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР