Пътешественикът Людмил Дуков разказа за час от пътешествията си от

...
Пътешественикът Людмил Дуков разказа за час от пътешествията си от
Коментари Харесай

По света: Людмил Дуков и историите за пътешествия в 174 страни

Пътешественикът Людмил Дуков описа за час от пътешествията си от 174-те страни, които е посетил досега. В студиото на „ CoolT “ той сподели фрагменти, снимани на екзотични кътчета в Океания.

„ Соломоновите острови са формирани от шест огромни острова и към 900 дребни. Част от тях административно са към Папау Нова Гвинея, а другата част са обособена страна, която получава самостоятелност през 1978 година “, описа той.

Част от островите пък са били част и от Германия, когато тя взема решение да има колонии по времето на Бисмарск са били под немско господство. Това се случва без германците в миналото да стъпвали там.

Според Дуков мястото е много любопитно, а в последно време се пробва да излезе на туристическата карта.

Не всички острови са обитаеми, само че във водите им се намират едни от най-големите пасажи на риба звук в света, като търговията с нея е главен запас на приходи за локалното население.

„ На Соломоновите острови има обитаеми места, които към момента употребяват миди за платежно средство. Друг забавен вид валута са червени пера от птици “, добави пътешественикът.

Дуков продължи описа си с една от най-богатите страни в света през 80-те години, а точно Науру. Днес са останали единствено остатъците от нейната фосфатна промишленост.

„ След като са изкопали фосфатите, островът е почнал да изчезва. Едва към 200 туристи посещават страната годишно. На територията ѝ има единствено един хотел. Това е третата най-малка страна в страна след Ватикана и Монако “, добави Дуков.

Тувалу е друга страна в Океания, която пък е застрашена от изгубване поради надигането на равнището на океана. До там може да се стигне единствено със аероплан и още веднъж е доста малко посещавана от туристи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР