Пътешественик и художник, Светлана Казина се мести да живее в

...
Пътешественик и художник, Светлана Казина се мести да живее в
Коментари Харесай

Светлана Казина: Ако знаете колко приятели, които водеха здравословен начин на живот, погребах

Пътешественик и художник, Светлана Казина се мести да живее в планината Алтай преди към 20 години, в дребна къща без течаща вода и постоянно без ток. Тя обича живота и го живее на драго сърце. С помощта на камерата си всеки ден учи света и се изненадва от разнообразието му.
„ В природата има всичко належащо, с цел да бъдем щастливи “, споделя Светлана. Но все пак счита, че методът ни на живот не би трябвало да бъде здравословен, а благополучен.

Болестите не идват от обстоятелството, че околната среда е неприятна, водата е мръсна, храната е пластмасова, а ние се движим малко.
Болестите не се интересуват дали си в град или в село. Повярвайте ми, човешкото тяло е идеалната машина за пригаждане към всевъзможни условия и храна. Ето, ние, селяните, не можем да ядем вашата прахообразна храна, да пием водата ви и да дишаме градския въздух. Но не тъй като всичко това е мръсно. А тъй като е друго. Несвойствено за нашето тяло.
А вие, като дойдете на село, с опрощение, се подрисквате от нашата речна вода, от кравето мляко, от агнешкото и всичко останало, а от височините тук главите ви се пръскат като дини.

5 " нездравословни " навика, нужни за здравето ни - пазят даже от рак!
Но това не значи, че едното място е по-лошо от другото. Просто мястото, което обитаваме, е друго. Ние сме приспособени тук, а вие – там. В горите, по селата, в планините боледуват също толкоз, колкото и в града, тъй че умерено! И в градовете има дълголетници.
Дълголетник не значи, че някой ще живее 100 години и ще почине здрав. Ако човек живее в естетика с природата, в случай че се моли, медитира, храни се с покълнала зърна пшеница, върви облечен като Исус или като богинята Кали и подарява приходите си на домове за сираци, не значи, че ще живее 100 години и ще почине здрав.
Какво те кара да мислиш, че в случай че живееш на плажа в поза лотос, няма да се разболееш? Ако знаехте какъв брой другари съм погребала, които водиха извънредно здравословен метод на живот! Сред тях са спортисти, лекари, лечители и хора, които работеха върху своя нравствен напредък непрекъснато. Непушачи, трезвеници, смирени, само че умираха от рак.
Никога няма да разберете за какво идва заболяването. Престанете да се притеснявате от понятията „ не би трябвало “, „ диета “ и „ грях “. Това не удължава живота. Защото заболяването не е в тялото, заболяването е в главата!
Затова просто живейте на драго сърце! Правете всичко за наслаждение.
Научете се най-сетне да ядете това, което ви харесва, а не това, което е потребно. Просто яжте, а не преживяйте!
Не можете да спрете да пушите? Недейте! Но не пушете с разкаяние на съвестта, а на драго сърце. Въобще не е нужно да спирате да пушите. Нужно е да не желаете да пушите. Забраната постоянно работи наопаки.
Захвърлете омразната си работа или се научете да извличате наслаждение от това, което вършиме, каквото и да е то.
Не се лъжете от апелите на модата, времето, интернет и така нататък Не поставяйте себе си в послушание на непознатите и подправените облици на високо духовните водачи. Не бъдете почитатели на фотосите с третото око, ин-янките и мандалите. Накъдето и да погледнеш, описът с афоризми на далайлами, гурута, старейшини, ненадейно помъдрели артисти и в никакъв случай не съществували мъдреци, става все по-голям. Гледам ги и се запитвам: по какъв начин въобще се озовах тук, измежду толкоз високо духовни хора?
Кълна се, от време на време ми се повръща от такива „ високо духовни “ персони, зад които в реалност седят елементарните хора, като всички нас с акне, кариеси, киселини в стомаха, досадни съседи и родственици, нещастна обич и така нататък Бъдете такива, каквито сте! Бъдете себе си!
Направи това, което искаше и мечтаеше да правиш още от детството си. Научи се да свириш на китара, пиано, отиди на курс по планински ски, акварел, мозайка, глина и други Няма хора, на които да им липсва креативен капацитет, споделям ви това като художник. Не мечтайте за мотор, а си го купете! Не спестявайте фантазиите, те умират и гният в задните улички на мозъка ви!
Винаги си мечтал да отидеш в планината, само че вместо това по през целия ден висиш в офиса? Отиди в планината!
Живееш в планините, само че искаш да работиш в офис? Отиди в града! Всичко е в твоите ръце!
Харесвате уединението? Уединявайте се на драго сърце. Страх те е от самотата? Отиди при хората.
Намерете наслада и наслаждение във всичко. Дори и в това, в което, на пръв взор, не може да има.
И най-важното: методът на живот не би трябвало да бъде здравословен, а благополучен!
Като цяло ще ви разкрия най-важната загадка на живота и самия смисъл на живота: подобен няма!
Има просто Живот. Сутрин, следобяд, вечер, нощ и още веднъж заран. Има планета, хора, флора и фауна. През седмицата и през празниците. Щастие и злощастие. И има гибел. И идва във всеки един миг, във всяка възраст. Имате ли време да живеете съгласно фантазиите на другите хора, наложените хрумвания и обществените правила?
Живейте на драго сърце и не търсете аргументите за заболяванията и гибелта измежду родственици и известни персони. Това не можем да разберем. Но животът е даден. И би трябвало да живеем в Радост. Не тревожете другите. Помагайте им!
Е, в случай че желаете да търсите смисъла на живота, тогава помислете, че е в това – да живеете в наслада. Всичко това не значи, че е неприятно да бъдеш търсещ, че е неприятно да изследваш. Не, не е по този начин. Ако го правиш с наслада, то е за здраве.
Всички мои другари, родственици и непознати, до момента в който умираха, ми признаха: „ Търсих нещо цялостен живот, нещо правех, тичах, бягах нанякъде, а най-важното е било под носа ми. Любимите хора. И всичко, което желая да направя с тях, към този момент няма да мога… „
Умолявам ви, не забравяйте, че щастието не е в селото или в града, не е в планините или в равнината, то е в главата ви! Живейте, както желаете, и не сравнявайте щастието си с различен.
Никой няма да разбере вашето благополучие. Ако нямаше оценка и съпоставяне на щастието, на религиите и на полезностите, нямаше да има и войни…

Източник: chetilishte.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР