Патентованата платформа за машинно самообучение ще бъде основата за продуктовите

...
Патентованата платформа за машинно самообучение ще бъде основата за продуктовите
Коментари Харесай

LG превключва на режим "DeepThinQ"

Патентованата платформа за машинно самообразование ще бъде основата за продуктовите разработки на компанията

LG Electronics създава личната си технология за изкуствен интелект, основана на машинно самообразование и стартира своя AI инструмент за разработчици към всички свои бизнес дивизии. Така компанията ще може да пуска на пазара нови артикули с по-бързи темпове, оборудвана с най-новите технологии.

DeepThinQ 1.0 бе създадена предходната година с основаването на лабораторията за изкуствен интелект на LG в Корея, която има за цел да форсира разработките в региона на изкуствения разсъдък (AI). Платформата разрешава лесна интеграция на AI с по-широк кръг от артикули, давайки опция на продуктовите разработчици на LG да приложат технологията за машинно самообразование. В композиция с отворената тактика на неотдавна оповестената AI марка ThinQ, продуктите на LG, създадени с технологията DeepThinQ, ще доставят изцяло потребителско прекарване, свързвайки голям брой технологии и решения в границите на новаторската AI платформа.

DeepThinQ 1.0 включва AI функционалности като различаване на глас, видео и сензорни данни, както и пространствено премерване и различаване на човешки фигури. Платформата работи със събрани през годините данни за потребителското държание на клиентите на LG. В основата си DeepThinQ 1.0 е построена с философия на отвореност и диверсификация и поддържа голям брой операционни системи като Android, Linux и webOS.

Идеята " живей и учи " придобива напълно ново значение с помощта на LG ThinQ. Продуктите, създадени върху платформата DeepThinQ се самообучават, употребявайки облачни сървъри, с цел да стават все по-умни с времето. Тази функционалност за самообразование е в основата на технологията DeepThinQ и тя дава опция на AI продуктите на LG да учат освен околната среда, само че и поведенческите модели на клиентите. Така да вземем за пример, климатикът LG ThinQ учи с времето навицитте на клиентите и автоматизирано охлажда стаята до температурата, желана от жителя й. В колата пък, технологията за мониторинг в купето учи израженията на лицето и жестовете и разпознава по кое време водача стартира да се изморява. В последна сметка ThinQ ще може автоматизирано да настрои музиката, осветлението и климатика в колата, изучавайки държанието на най-често пътуващите пасажери.

DeepThinQ към този момент трансформира метода, по който се основават някои артикули за бизнеса и за крайните консуматори. Роботите на LG, които дават насоки на интернационалното летище в Корея, употребяват технология, филтрираща шумовете, с цел да подобрят разпознаването на гласови команди. Прахосмукачката-робот на LG прави разлика сред мебел и домакински любим и поправя придвижването си по отношение на тях.

" DeepThinQ е превъплъщението на нашата философия за отвореност - да предлагаме най-мощните AI решения на клиентите си посредством тактика с отворена платформа, отворени съдействия и отворена съгласуваност, " сподели доктор ИП Парк, основен механически шеф на LG Electronics. " ThinQ изцяло ще промени метода, по който потребителите употребяват нашите артикули, защото самите артикули ще се учат по какъв начин да работят по-добре с потребителите, а не противоположното. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР