Патентното ведомство вече предоставя на гражданите 43 нови електронни услуги.

...
Патентното ведомство вече предоставя на гражданите 43 нови електронни услуги.
Коментари Харесай

Патентното ведомство с 43 нови електронни услуги за потребителите

Патентното ведомство към този момент дава на жителите 43 нови електронни услуги.

Така, към този момент е допустимо електронно подаване на поръчки за патенти за изобретения и за регистрация на потребни модели

Поредното показване на най-новите електронни услуги в Портала на Патентно ведомство на Република България се организира на 4 октомври, а в него взе участие и доктор Давид Сукалински – заместник-председател на Патентно ведомство на Република България.

Представители на бизнеса от дребни и междинни предприятия, представители по индустриална благосъстоятелност, потребителите на услуги и жители, които участваха на презентацията, бяха осведомени в детайли с електронното подаване на поръчки за патенти за изобретения и за регистрация на потребни модели, оповестиха от ведомството.

Директорът на дирекция " Експертиза и протекция на изобретенията и промишлените дизайни " - Оля Димитрова, показа извънредно значими елементи в двете нови услуги. С проява в портала за електронни услуги на Патентно ведомство бяха презентирани и съществени основни моменти от процесите, които се извършват за сполучливо заявяване на поръчки за патенти и регистрация на потребни модели.

По време на полемиката беше маркирано, че ежедневната работа и старания на Патентно ведомство са ориентирани с изключение на към насърчаване на процесите по даване на правна протекция на обектите на индустриална благосъстоятелност, само че и към разширение на инструментите за електронен достъп до услугите, които се дават от тази така значима за жителите българска институция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР