Патентното ведомство стартира две нови е-услуги, които ще улеснят подаването

...
Патентното ведомство стартира две нови е-услуги, които ще улеснят подаването
Коментари Харесай

Патентното ведомство с две нови е-услуги

Патентното ведомство започва две нови е-услуги, които ще улеснят подаването на поръчки за патенти за изобретения и за регистрация на потребни модели.

От 24.09 са въведени в употреба услугите - Електронно подаване на поръчка за патент за откритие и Електронно подаване на поръчка за регистрация на потребен модел. Те са налични през портала за електронни услуги https://portal.bpo.bg/:

С новите услуги се обезпечава опция за бързо и елементарно подаване на поръчки за патенти за изобретения и за регистрация на потребни модели, което без подозрение ще бъде високо оценено от иновационно и съвременно развиващия се бизнес у нас. За задачата заявителят следва с изключение на да е подготвил нужния набор от документи към поръчката, да разполага с регистрирация в системата за електронни услуги, осведомят на уеб страницата на Патентното ведомство.
Въвежданите през днешния ден услуги са артикул на софтурна разработка в осъществяването на дейностите залегнали в Проект № BG16RFOP002-1.004-0002-C03 “Повишаване качеството, успеваемостта и ефикасността на предлаганите от Патентно ведомство на Република България услуги за бизнеса, свързани със закрилата на обектите на индустриална благосъстоятелност “, финансиран от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване, написа още в известието.

Това са единствено част от поредност от електронни услуги, които ще бъдат осъществени в близко бъдеще, твърдят от Патентното ведомство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР